zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

5 najpoužívanejších druhov tienenia: Ktorý máte doma vy?

Domov je miesto, kde sme sami sebou, kde si môžete konečne v kľude vydýchnuť, miesto kde sa môžete schovať...Jednoducho miesto, kde nechceme, aby nás bolo vidieť. A k tomu slúži tienenie okien, ktoré sa v posledných rokov stalo nevyhnutnou a samozrejmou súčasťou domácnosti. Viete, aké sú najčastejšie druhy?

Klasika menom hliníkové žalúzie

Interiérové hliníkové žalúzie sú klasikou, ktorú pozná každý. I keď výber farieb je veľmi široký, dlhodobo víťazí biela a strieborná farba. Hliníkové žalúzie sa pýšia jednoduchým dizajnom, ktorý jednoducho zladíte s akýmkoľvek interiérom, a to ani nenarušujete jeho charakter. Ovládajú sa pomocou retiazku a intenzitu tienenia si môžete sami vybrať.

Vertikálne žalúzie pre väčšie okna

Vertikálne žalúzie využijete pre zatienenie väčších okien a presklených dverí, ale hodí sa taktiež pre predelenie miestnosti, či optického zakrytia inej miestnosti. Svetlo regulujete pomocou plynulého otáčania lamiel, ktoré sa dajú sťahovať a montovať niekoľkými rôznymi spôsobmi. Lamely sa vyrábajú z mnoho rôznych farieb a látok a preto ich s vaším interiérom zladíte veľmi jednoducho.

 

Ponuka vertikálnych žalúzií

 

Látkové rolety sú znovu trendy

Vďaka moderným retro štýlom sa do interiéru vrátili látkové rolety. Sú praktické, cenovo dostupné a ľahko sa zladia s vybavením miestnosti. Ich prednosťou je aj jednoduchá montáž. Stačí trochu zručnosti a bežné náradie, ktoré ma skoro každý doma.

 

Ponuka látkových roliet

 

Vonkajšie žalúzie slúžia aj ako termoizolácia

Vonkajšie žalúzie a markízy sú dne brané ako automatická súčasť novostavieb rodinných domov a preto sa s nimi počíta už v samotnom projekte. Vonkajšie žalúzie slúžia nielen ako tieniace produkty a ochrana nášho súkromia, ale taktiež ako termoizolácia. Lamely sú vyrábané vo viacerých tvaroch, veľkostiach a farbách tak, aby ste si mohli vybrať. A so svetlom si môžete hrať podľa potreby a nálady.

 

Ponuka vonkajších žalúzií

 

Príjemné posedenie pod markízou

Markíza je základ pro zatienenie vonkajších terás a balkónov. Pred slnečnými lúčmi chráni aj fasádu a presklené časti domu. Tím zabraňuje aj prehrievaniu interiéru. Široká kolekcia látok zaručí vhodnosť pre akýkoľvek štýl stavby. Môže byť decentným prvkom alebo dominantou domu.

tienenie na dom

 

Ponuka markíz

 

Chráňte svoje súkromie, nech sa doma cítite pohodlne v bezpečí.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




Ako pripevniť žalúzie?

Horizontálne vnútorné žalúzie sú obľúbenou stálicou a nie je divu, že je to najbežnejšie objednávaný  tieniaci  produkt. Má jednoduchý dizajn, ktorý nenarúša žiadny štýl interiéru, dobre tieni a ľahko sa inštaluje.

Vonkajšie žalúzie: perfektný izolant tepla i zvuku

Dříve jsme je vídali jen na oknech kanceláří nebo skladů, dnes už se objevují taky na rodinných domech. A není divu. Venkovní žaluzie vám díky svým skvělým izolačním vlastnostem ušetří kupu peněz...

Ako opraviť horizontálne žalúzie

Riešite nejakú poruchu horizontálnej žalúzie a neviete si s ňou rady? Mrknite na najčastejšie poškodenia a prehľadné návody na ich odstránenie.

Tepelná stabilita budov - tieniaca technika (1. diel)

Pripravili sme pre vás sériu článkov, v ktorých sa pán Ing. arch. Petr Brandejský zameria na informácie ohľadom tepelnej stability budov. Dozviete sa rozdelenie štandardu budov, tipy pre zlepšenie tepelnej stability u novostavieb i starších domov a množstvo ďalšieho. Pusťme sa do toho.