zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

8 dôvodov, prečo si do pergoly obstarať screenovú roletu

Konečne je tu ozajstné leto - prvých pár teplých dní za nami a množstvo nás čaká v nasledujúcich mesiacoch. A s tým je pre mnohých z nás spätý pobyt na záhrade či terase. Je príjemné sa nechať hriať slnečnými lúčmi, ale veľakrát potrebujeme tienisté miesto, kam sa pred nimi naopak schovať.

Pergola ako neodmysliteľný doplnok záhrady

Tým pravým miestom pre relax býva pergola. Nech už sa rozhodnete pre pergolu drevenú, hliníkovú alebo napríklad bioklimatickú, ktorú v našej ponuke nájdete pod názvom ARTOSI, zaručene nebudete ľutovať.

Pergola vám totiž poskytne prístrešie a pri správnej voľbe konštrukcie strechy vás ochráni nielen pred slnkom, ale aj pred dažďom. V prípade našej pergoly máte navyše vďaka polohovateľným lamelám možnosť i len čiastočného tienenia.

Vieme, ako ju vyšperkovať k dokonalosti

Ak však trávite pod pergolou viac času, s najväčšou pravdepodobnosťou vám pod ňu prenikajú buď ranné alebo popoludňajšie - nižšie lúče. Aby ste si pobyt spríjemnili, odporúčame zakúpenie screenových roliet do pergoly.

Medzi najväčšie výhody roliet patria:

  • Priehľadnosť - vďaka špeciálnej technickej tkanine vám umožní výhľad do okolia (cca 80 % priehľadnosť podľa výberu látky), ale smerom dovnútra okoloidúci takmer neuvidia (cca 40 - 60 % podľa látky).
  • Skvelé termoregulačné vlastnosti - screenová roleta časť bočných slnečných lúčov odrazí, prípadne pohltí a zamedzí tak prehrievaniu priestoru za roletou a zatieni priestor.
  • Poslúži ako ochrana pred vetrom - v stiahnutej polohe je roleta odolná proti vetru (vďaka bočnému vedeniu) a minimalizuje tak rýchlosť a silu vetra. Rolety patria do 6. stupňa odolnosti proti vetru, čo zodpovedá rýchlosti vetra až 39 - 49 km/h. Je možné prikúpiť tiež veterné čidlo, ktoré pri silnom vetre rolety stiahne. Viac informácií aj ukážku s pomocou akcelerometra uvidíte vo videu.

  • Ochráni vás pred dažďom - pergola poslúži ako ochrana nad vami, rolety potom z bočných strán.
  • Zabráni vniknutiu otravného hmyzu - funguje ako alternatíva sietí proti hmyzu.
  • Jednoduchosť montáže - montáž zvládnete svojpomocne. Namontuje sa horný profil a doň sa potom roleta zacvakne. V pár krokoch máte aj s bočným vedením hotovo.
  • Výrobné rozmery - roletu vám môžeme vyrobiť až do plochy 13,5 m2.
  • Veľký výber farieb látok i konštrukcie.

Vďaka bočným screenovým roletám posuniete vašu pergolu na top level. Žiadne bočné slniečko, žiadny vietor, žiadny dážď, žiadne otravné pohľady susedov.


Petra Šenková




Bioklimatická pergola - novinka pre vašu záhradu

Trávite veľa času na záhrade alebo na terase? Sedávate radi so svojou rodinou alebo s priateľmi vonku, ale nebaví vás, keď vám plány kazí počasie? Potom je pre vás bioklimatická pergola ideálnym riešením. Aké sú jej prednosti?

Buďte pánmi dňa a noci - kúpte si duoroletu

Látkové duorolety sú nielen veľmi efektívne, ale tiež dokonale praktické. Vďaka duoreletám doslova ovládnete deň i noc.

Aký druh tienenia je najvhodnejší do detskej izby?

Pri zariaďovaní detskej izby sa sústredíme najmä na farbu stien a nábytku a často zabúdame na kvalitné tienenie. A to je chyba, pretože možnosť regulácie svetla je pre denné aktivity i kvalitný spánok dieťaťa nevyhnutná. Na výber máme z niekoľkých druhov záclon, roliet alebo žalúzií. Ako vybrať tie správne?

Tienienie na mieru - podľahnite novým trendom

Aj Vy každým rokom meníte svoj šatník na základe trendov?
A prečo myslieť len na oblečenie? Módnym zmenám podlieha aj Váš interiér. Trend na túto jeseň a zimu praje farbám...