zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako na zatienenie podkrovia?

Prázdne podkrovné priestory majú svoje čaro a atmosféru, ktorá priamo nabáda k vytvoreniu originálnej súčasti bývania. Väčšinou sú atypické a všetko vybavenie je potreba premyslieť tak, aby do interiéru sedelo. Zatienenie strešných okien je na pôde nielen nutnosťou, ale aj krásnym doplnkom, ktorý zladí dizajn celej izby.

Pod slovom podkrovie si vybavíme priestor medzi šikmou strechou a posledným nadzemným podlažím domu. Pôdne stavby a izby v podkroví sa dajú využiť k bytovému účelu a zaujímavej hre s dizajnom v atypickom priestore.

                                                                                              

Stavte na látkové rolety

Dôležitou súčasťou vybavenia interiéru je tiež voľba tienenia. Najobľúbenejším a cenovo výhodným interiérovým tienením pre strešné okná sú látkové rolety. Látka v niekoľkých stupňoch tienenia je vedená vo vodiacich lištách, ktoré zabraňujú prieniku externého svetla do interiéru.

V ponúkaných vzorníkoch látok nájdete veľký výber materiálov aj vzorov, takže sa medze  vašej fantázií  nekladú. Látky sú väčšinou zhodné s látkou pre látkové rolety na klasické okná - môžete ich veľmi dobre zladiť a kombinovať.

Ako zamerať látkové rolety do strešných okien?

                                                                                    

      1.  Pre normované strešné okná je zameranie veľmi jednoduché, stačí zadať výrobcuokien a typové označenie okien podľa výrobného štítku a rozmeru. Údaje sú uvedené na štíte rámu okna.

      2.  Pre nenormované strešné okná zamerajte a zadajte:


• šírku a výšku u skla (meriame viditeľne sklenú plochu od ostenia k osteniu)
• šírku aj výšku na vrcholoch rámu (meriame vnútorné vrcholy rámu)
• hĺbku rámu (meriame od skla u rámu u až na jeho vrchol, minimálna hĺbka pre montáž je 40 mm)

Látkové rolety sú nielen kvalitným tieniacim prvkom, ale aj prvkom chrániacim súkromie. Vyberať môžete zo širokej ponuky druhov látok s rôznymi vlastnosťami a navrhnúť si zatienenie, ktoré vaše podkrovie doplní a rozžiari.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Drevené žalúzie alebo hliníkové žalúzie v imitácii dreva?

Páčia sa Vám krásne drevené žalúzie? V tomto článku Vám chceme poradiť v prípade, že hľadáte drevené tienenie. Máte v podstate 2 možnosti. 

Máte pri spánku dostatok tmy?

S nástupom tmy sa v krvi začne zvyšovať hladina melatonínu. Hormónu, ktorý telu zaistí pokojný spánok, počas ktorého sa dobíja naše unavené telo.

Správna údržba vonkajšieho tienenia?

Leto je už v diaľke, ale vonkajšie teploty sú stále priaznivé. Tak prečo ich nevyužiť na údržbu vašej tieňiacej techniky? Potom, ako nám celé leto krásne tienili, zaslúžia si, aby sa umyli od prachu, peľu a znečistenia hmyzom. Prečítajte si naše pokyny na údržbu  jednotlivých typov tienenia.

Ako postupovať pri reklamácii?

Nákup na e-shopoch dnes už nie je nič neobvyklé. Je to lacné, rýchle a pohodlné. Problém nastáva v prípade, že tovar, ktorý ste si objednali, nezodpovedá vašim predstavám alebo je poškodený. Potom je na čase ho reklamovať. Ako na to?