zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako pripevniť žalúzie?

Horizontálne vnútorné žalúzie sú obľúbenou stálicou a nie je divu, že je to najbežnejšie objednávaný  tieniaci  produkt. Má jednoduchý dizajn, ktorý nenarúša žiadny štýl interiéru, dobre tieni a ľahko sa inštaluje.

Horizontálne žalúzie si možete  vybrať vo farbách, ktoré sa vám páčia podľa vzorníku RAL, alebo ich môžete nechať potiahnuť fóliou a vyskúšať napríkad imitáciu dreva. Sú praktické, prepúšťajú  toľko svetla, koľko si želáte a ľahko sa udržiavajú.

Vysokú popularitu horizontálním žalúziám zabezpečila aj nízka nákupná cena a montáž, ktorú každý zvládne sám.  Skúste to tiež a ušetrite za montážnika.  Pripravili sme pre Vás návod, s ktorým nezaváhate ani na minútu.

Čo k tomu potrebujete?

- vŕtačku,  skrutkovač, nožnice a kliešte

Najprv skontrolujte doručenie zásielky:

- Rozbaľte opatrne, aby ste predišli prerezaniu alebo poškodeniu ktorejkoľvek časti výrobku

- Pred montážou nechajte žalúzie v zloženom stave, nerozťahujeme ich.

- skontrolovať obsah zásielky: žalúzie s bočnými krytkami, fixačné silony a kolíčky, vymedzovač ovládacej retiazky, upevňovacie šroubky pre uchytenie vymedzovača  a horného profilu, poprípade distančné podložky.

- Skontrolujte rozmery žaluzie  a stranu ovládania

Teraz sa už môžete pustiť do montáže

  • odstráňte bočné krytky, odviňte silónové lanka

  • v prípade potreby podložte profil distančnými podložkami
  • horný profil priložte tesne nad okno, aby bol vodorovne a opretý o zasklievaciu lištu.
  • zaskrutkujte ho k okennému rámu pomocou skrutiek

 

  • do spodnej zasklievacej lišty si označte a vyvŕtajte  otvory pre kolíčky, ktoré napínajú vodiaci silon

  • kolíčky prevlečené silonom zafixujte do zasklievacej lišty ,v hornom profile otvorte krytky a pretiahnite silon tak, aby bol napnutý

  • na profil nasaďte krytky
  • úchytku vodiacej retiazky montujeme na stranu, kde je vodiaca retiazka, približne   10 cm od konca vodiacej retiazky

  • skontrolujte funkčnosť žalúzie a upevnite retiazku do vymedzovača

 

A potom si môžete vychutnať nové žalúzie, regulovať slnečné žiarenie a vychutnať si krásny pocit dobre vykonanej práce.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Najväčší veľtrh žalúzií

Každé 3 roky sú sviatkom pre všetkých nadšencov v oblasti tieniacej techniky. Koná sa legendárny R+T v Štutgarte. V 10 obrovských pavilónoch je možné vidieť stovky najväčších výrobcov z celej Európy a najväčších hráčov z ostatných kontinentov.

Tepelná stabilita budov - tieniaca technika (1. diel)

Pripravili sme pre vás sériu článkov, v ktorých sa pán Ing. arch. Petr Brandejský zameria na informácie ohľadom tepelnej stability budov. Dozviete sa rozdelenie štandardu budov, tipy pre zlepšenie tepelnej stability u novostavieb i starších domov a množstvo ďalšieho. Pusťme sa do toho.

 

Dverná sieť – praktické a elegantné riešenie

Premýšľate, ako sa najlepšie ochrániť pre náletmi otravného hmyzu? Váš dom môžete vybaviť sieťami do okien a dverí, ktoré vás problémov jednoducho zbavia. A nemusíte sa báť, siete nemusia byť len nevzhľadné a nepraktické, v našej ponuke nájdete produkty z kvalitných materiálov, v rôzne farebných prevedeniach, ktoré váš domov naopak skrášlia!

Markíza - Eleganciou proti slnku

Predstavte si slnečné  ráno , ktoré prechádza pozvoľna do letného dňa, kedy teplota šplhá k tropickým hodnotám a láka k odpočinku na terase alebo na balkóne. Okrem zelene nám príjemný odpočinok pomôže