zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako zamerať a namontovať sieť proti hmyzu?

Každý v lete rieši rovnaký problém - otravný hmyz. Ako to urobiť, aby ste si večer mohli v pokoji rozsvietiť a nebáť sa, že vám všetok hmyz nalieta do domu? Jednoduchým riešením sú siete proti hmyzu.

Letné večery pri otvorenom okne sú mimoriadne príjemné. Bohužiaľ len do tej doby, než sa ozve otravné bzučanie a objavia nepríjemné komárie štípance. Brániť sa proti hmyzu síce môžete rôznymi chemickými prostriedkami, ale tie bohužiaľ často zapáchajú a nie sú práve zdraviu prospešné. Viac o tejto téme sa môžete dočítať tu.

Ideálnou variantou je obstaranie siete proti hmyzu, ktorú si navyše môžete ľahko namontovať sami a výrazne tak ušetriť.

Ako postupovať pri obstarávaní siete?

Keďže sa siete proti hmyzu vyrábajú na mieru, pred tým, než je objednáte, musíte vykonať zameranie. Niet sa čoho báť - je to tak jednoduché, že to zvládne naozaj každý.

Vymeriava sa šírka a výška svetlosti, čiže vnútorného rámu okna, do ktorého sa bude sieť vkladať. Ďalej sa meria hĺbka rámu okna vrátane gumového tesnenia. Tento rozmer nám uvádza, akú výšku otočného držiaku budeme potrebovať.

Máte vymerané? Teraz môžete prejsť k objednávke na našom e-shope, kde zadáte vami vymerané rozmery, vyberiete si farbu sieťoviny, farbu rámu a nakoniec hĺbku otočného držiaka. To je všetko.

A potom už môžete na otravný hmyz zabudnúť

Akonáhle bude sieť vyrobená a doručená, čaká vás veľmi jednoduchá montáž, ktorá sa vykonáva pomocou otočných držiakov. Držiaky stačí otočiť, čím sieť pripevníte v ráme.

Siete sa montujú z interiéru a pre ľahkú manipuláciu sú na nich vsadzovacia madlá. Montáž nijako nezasahuje do rámu okna a je bez vŕtania.

Nasadenie siete proti hmyzu vám zaberie len chvíľočku a potom už si len užívate čerstvý vzduch bez bzučania a komárích štípancov.

 

Ponuka sietí proti hmyzu

 

Pozrite sa na prehľadný návod ako vymerať a namontovať sieť proti hmyzu:

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




Tepelná stabilita budov - tieniaca technika (1. diel)

Pripravili sme pre vás sériu článkov, v ktorých sa pán Ing. arch. Petr Brandejský zameria na informácie ohľadom tepelnej stability budov. Dozviete sa rozdelenie štandardu budov, tipy pre zlepšenie tepelnej stability u novostavieb i starších domov a množstvo ďalšieho. Pusťme sa do toho.

 

Čistenie látkových roliet: Vaše rolety budú zase ako nové

Zaobstarali ste si domov látkovú roletu a tušíte, že je potrebné sa o ňu raz za čas postarať, aby vám dlhšie vydržala a stále vyzerala ako pri kúpe. Je to tak. Aj o látkovú roletu je potreba sa starať, aj keď vás upokojíme, nemusí to byť veľmi často a rozhodne to nie je nijako náročné.

Sú praktické i bezúdržbové. Bioklimatické hliníkové pergoly si rýchlo obľúbite

Ak chcete zatieniť vonkajšiu terasu, nemusíte automaticky siahať po drevenej pergole s polykarbonátovou strechou. Dnes sú stále obľúbenejšie pergoly z hliníka - najmä tie bioklimatické. Vydržia vám desiatky rokov, nevyžadujú žiadnu údržbu, a navyše sa oveľa lepšie odvetrávajú. Čítajte, aké všetky výhody bioklimatické pergoly majú.

Tepelná stabilita budov - tieniaca technika (2. diel)

A máme tu ďalší diel zo série článkov od pána inžiniera architekta Petra Brandejského. V tejto časti preberieme štandardy bývania, možnosti pre zlepšenie tepelnej stability a ďalšie. Tak sa pustite do čítania...