zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Japonské posuvné steny

Japonské posuvné steny

Aké sú spôsoby ich využitia?

Japonské posuvné steny predstavujú nielen originálny prvok, ktorý dodá interiéru elegantný atmosféru, ale tiež majú všestranné využitie. Môžete ich použiť namiesto záclon do väčších okien, ale tiež je premeniť vo stenu pre zakrytie skríň. Poslúži tiež k oddeleniu miestností, obloženie stien napríklad v ateliéroch a k celkovému dokreslenie vášho domova.

Japonské posuvné steny sú tvorené z dvoch až piatich koľajníc, vďaka ktorým je ľahko môžete prispôsobiť interiéru. Rovnako ako látkové rolety či plisse si aj u japonských stien môžete vybrať zo širokej škály látok. V ponuke nájdete najrôznejšie farby a vzory a tiež ľubovoľne zvoliť pohltenie a priepustnosť látok, od základných až po zatemňujúcej.

                                                                                                                                                   

Aj zameranie a samotná montáž japonských stien je veľmi jednoduchá, takže vám pomocou návodu nebude robiť žiadne problémy.

Zatieni aj veľkú plochu

Japonské steny tvoria jednotlivé látkové panely, ktoré sa posúvajú v dvoj-, troj-, štvor- alebo pětidrážkové vodiacej lište. Látka je pevne upevnená v lište (ktorá je vedená v hornom profile) a panely môžete sumarizovať buď od stredu, alebo na ľavú i pravú stranu pomocou šnúrky, retiazky, ovládacie tyče alebo pomocou motorku.

Skvele sa hodí v prípade, že potrebujete zatieniť veľké plochy, alebo napríklad elegantne rozdeliť veľké obytné priestory na menšie časti. Oplatí sa tiež, ak nemáte dostatok priestoru u skríň a šatní - japonské steny jednoducho posúvate a šetríte tak miesto.

 

Ako sa delia látky podľa priepustnosti?

Od 71% -do 50% = záclonoviny - elegantné materiály. Čisté či so vzorom, ktoré obohatia moderný desing miestnosti. Zaistí dostatočné súkromie cez deň, zachovanie prirodzeného svetla a pohľadu do exteriéru.

Od 45% - do 20% = Siluety - dostatočná pre zachovanie komfortného osvetlenia interiéru prirodzeným svetlom a zároveň znemožňuje v nočných hodinách pohľad do interiéru. Siluety idú vidieť iba v tesnej blízkosti látky.

Od 15% - do 0% = Black Out - úplne zatemňujúca. Sú nepriehľadné ako do interiéru, tak do exteriéru. 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Kde použiť japonské steny?

Počuli ste už o japonských stenách? Ak áno, tak je skvelé, že máte prehľad. A viete, že sa dajú použiť aj inam, než len k zatieneniu okien? Ak nie, tak si prečítajte nasledujúci článok.

Vonkajšie tienenie šetrí náklady na klimatizáciu, ročne usporí aj niekoľko stoviek

Klimatizácia patrí medzi najväčších žrútov elektrickej energie v domácnostiach. Úspornejšie modely za hodinu prevádzky spotrebujú približne jeden kW, menej úsporné aj 1,5 kW. Pri priemernej cene elektriny cca 0,20 eur za kWh to znamená, že klimatizácia, ktorú máte pustenú od 8:00 do 22:00, vás na elektrine stojí denne okolo 2,50 eur a viac. Ušetriť za prevádzku pritom môžete, keď si zaobstaráte vonkajšie žalúzie alebo rolety. Ako je to možné?

Prekvapte návštevu originálnym nápadom!

Viete, že žalúzie vedia oveľa  viac než len znemožnenie prieniku svetla do miestnosti a ukrytie života v dome pred zvedavými pohľadmi z vonku?

Aké spôsoby ovládania vonkajších žalúzií sú možné?

Ak ste sa rozhodli pre obstaranie vonkajších žalúzií na váš dom či byt, potom na vás okrem výberu tvaru lamiel, farby žalúzie a doplnkov čaká ešte jedna veľmi ťažká voľba. A tou je vybrať ovládanie. Poďme si preto popísať možnosti, ktoré sa pri žalúziách ponúkajú.