zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Krivý chod žalúzií alebo zlého naklápania lamiel? Poradíme, ako to vyriešiť

Pripravili sme pre vás ďalšie dva jednoduché postupy na opravu dvoch nejčastějších porúch interiérových žalúzií, krivého chodu a zlého naklápanie lamiel. Opravy nie sú zložité a nepotrebujete k nim žiadne špeciálne náradie. K oprave vám postačí vybavenie domácnosti.

oprava žalúzií

 

Ako na krivý chod žalúzie?

Správny chod žalúzie obstaráva textilný opasok, ktorý musí byť vždy napnutý. K nesprávnemu  napnutiu  dochádza najčastejšie pri zlej manipulácii, ale aj pri zlej montáži či zlom nastavení.

  • Z demontovanej žalúzie vytiahnite pomocou skrutkovača spodnú zátku z dolnej lišty žalúzie
  • Zo zátky vytlačte klin a textilný opasok z klinku odrolujte
  • Pásik narolujte znova (1 ½ otáčky, začať od silnejšej strany klinku)
  • Klin zatlačte späť do zátky a zátku do spodnej lišty

 

Teraz zostáva žaluziu vyskúšať. Po pozretí videa nášho dodávateľa tieniacej techniky Isotra a.s. opravu určite zvládnete.

 

Ponuka horizontálnych žalúzií

 

Ako na zlé preklápanie lamiel vertikálnych žalúzií?

Vertikálne žalúzie sa ovládajú pomocou ovládacej retiazky a šnúry so závažím. Zatiahnutím za jeden z prameňov retiazky naklápate lamely a zatiahnutím za vodič lamely stiahnete do strany. Pred stiahnutím lamiel do strany je odporúčané lamely nastavíť do kolmej polohy voči oknu.

Môže sa stať, že sa jedna lamela otáča opačne ako ostatné, v tom prípade ide o zaseknutý vozíček. Táto závada sa dá vyriešiť tým, že ovládacou retiazkou pretiahnete naklápanie cez zuby a niekoľkokrát po sebe žalúziu stiahnete a roztiahnete.

ako opraviť žalúzie

Banálnych opráv sa nebojte

Nezabúdajte ani na pravidelnú údržbu a čistenie. Ako na to, nájdete v našich návodoch. Jednoduché opravy zvládnete sami rýchlo a zadarmo. S objednaním technika sa neponáhľajte, na to je  času dosť. Na profesionálov sa obráťte až v momente, keď ste naozaj bezradní.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Žalúzie a rolety pod kontrolou: nezabudnite na bezpečnosť

Viete, kto je doma najväčším prieskumníkom? Kto má prirodzenú zvedavosť? Kto neustále túži po objavovaní a poznávaní okolia a môže si pritom niečo urobiť? Sú to naše deti. Aké nebezpečie hrozí u tieniacej techniky?

Ako vybrať žalúzie?

Keď padne slovo žalúzie, každý si väčšinou vybaví tienenie na okne. Keď ale príde na vec a je potrebné sa rozhodnúť, aké žalúzie zaobstarať domov, nie je výber už taký jasný. Preto sme pre vás pripravili článok, v ktorom popíšeme 3 základné druhy žalúzií.

Ako jednoducho ušetríte na žalúziách? Zamerajte a namontujte si ich sami

V cene okenného tienenia je okrem materiálu zahrnutá tiež doprava, zameranie okna alebo montáž. Ak teda chcete na tienení ušetriť, bežte do e-shopu, kúpte si iba samotnú žalúziu či roletu a o zameranie a montáž sa postarajte sami. Vystačíte si so základným náradím, s dostupnými návodmi to zvládnete aj bez predchádzajúcich skúseností a ušetríte vďaka tomu od niekoľkých desiatok až po stovky eur.

 

 

Bioklimatická pergola - novinka pre vašu záhradu

Trávite veľa času na záhrade alebo na terase? Sedávate radi so svojou rodinou alebo s priateľmi vonku, ale nebaví vás, keď vám plány kazí počasie? Potom je pre vás bioklimatická pergola ideálnym riešením. Aké sú jej prednosti?