zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Krivý chod žalúzií alebo zlého naklápania lamiel? Poradíme, ako to vyriešiť

Pripravili sme pre vás ďalšie dva jednoduché postupy na opravu dvoch nejčastějších porúch interiérových žalúzií, krivého chodu a zlého naklápanie lamiel. Opravy nie sú zložité a nepotrebujete k nim žiadne špeciálne náradie. K oprave vám postačí vybavenie domácnosti.

oprava žalúzií

 

Ako na krivý chod žalúzie?

Správny chod žalúzie obstaráva textilný opasok, ktorý musí byť vždy napnutý. K nesprávnemu  napnutiu  dochádza najčastejšie pri zlej manipulácii, ale aj pri zlej montáži či zlom nastavení.

  • Z demontovanej žalúzie vytiahnite pomocou skrutkovača spodnú zátku z dolnej lišty žalúzie
  • Zo zátky vytlačte klin a textilný opasok z klinku odrolujte
  • Pásik narolujte znova (1 ½ otáčky, začať od silnejšej strany klinku)
  • Klin zatlačte späť do zátky a zátku do spodnej lišty

 

Teraz zostáva žaluziu vyskúšať. Po pozretí videa nášho dodávateľa tieniacej techniky Isotra a.s. opravu určite zvládnete.

 

Ponuka horizontálnych žalúzií

 

Ako na zlé preklápanie lamiel vertikálnych žalúzií?

Vertikálne žalúzie sa ovládajú pomocou ovládacej retiazky a šnúry so závažím. Zatiahnutím za jeden z prameňov retiazky naklápate lamely a zatiahnutím za vodič lamely stiahnete do strany. Pred stiahnutím lamiel do strany je odporúčané lamely nastavíť do kolmej polohy voči oknu.

Môže sa stať, že sa jedna lamela otáča opačne ako ostatné, v tom prípade ide o zaseknutý vozíček. Táto závada sa dá vyriešiť tým, že ovládacou retiazkou pretiahnete naklápanie cez zuby a niekoľkokrát po sebe žalúziu stiahnete a roztiahnete.

ako opraviť žalúzie

Banálnych opráv sa nebojte

Nezabúdajte ani na pravidelnú údržbu a čistenie. Ako na to, nájdete v našich návodoch. Jednoduché opravy zvládnete sami rýchlo a zadarmo. S objednaním technika sa neponáhľajte, na to je  času dosť. Na profesionálov sa obráťte až v momente, keď ste naozaj bezradní.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Vonkajšie tienenie pre strešné okná

Novinka od značky ISOTRA, roleta Screen SKY, kombinuje to najlepšie z vonkajšej tieniacej techniky a screenových roliet. Pomáha regulovať slnečné lúče, zabraňuje prehrievaniu a chráni taktiež pred hlukom. Poďme sa na nich podívať podrobnejšie.

Nové plastové plotovky ECO

K ponuke produktov na našom e-shope patrí nielen tieniaca technika, ale aj ďalšie produkty pre váš dom. Napríklad prvky, ktorými územie vášho pozemku ohraničíte, plastové ploty, pri ktorých teraz rozširujeme ponuku o plastové plotové latky a k nim padnúce krytky.

Štýly bývania - Provence a Vintage (2. diel)

V predchádzajúcom článku sme sa zamerali na štýl škandinávsky a minimalistický, dnes sa pozrieme na ďalšie dva výrazné štýly a tými sú Provence a Vintage. Aké sú ich znaky a aké tienenie k nim najlepšie sedí? Čítajte ďalej.

 

 

 

Akcia 4 + 1 pre vnútorné tienenie a siete proti hmyzu

Tu je ďalšia výhodná ponuka. Kúpte si 5 kusov interiérových tienidiel a jedno z nich dostanete zadarmo. Viac informácií o akcii si prečítajte nižšie.