zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Krivý chod žalúzií alebo zlého naklápania lamiel? Poradíme, ako to vyriešiť

Pripravili sme pre vás ďalšie dva jednoduché postupy na opravu dvoch nejčastějších porúch interiérových žalúzií, krivého chodu a zlého naklápanie lamiel. Opravy nie sú zložité a nepotrebujete k nim žiadne špeciálne náradie. K oprave vám postačí vybavenie domácnosti.

oprava žalúzií

 

Ako na krivý chod žalúzie?

Správny chod žalúzie obstaráva textilný opasok, ktorý musí byť vždy napnutý. K nesprávnemu  napnutiu  dochádza najčastejšie pri zlej manipulácii, ale aj pri zlej montáži či zlom nastavení.

  • Z demontovanej žalúzie vytiahnite pomocou skrutkovača spodnú zátku z dolnej lišty žalúzie
  • Zo zátky vytlačte klin a textilný opasok z klinku odrolujte
  • Pásik narolujte znova (1 ½ otáčky, začať od silnejšej strany klinku)
  • Klin zatlačte späť do zátky a zátku do spodnej lišty

 

Teraz zostáva žaluziu vyskúšať. Po pozretí videa nášho dodávateľa tieniacej techniky Isotra a.s. opravu určite zvládnete.

 

Ponuka horizontálnych žalúzií

 

Ako na zlé preklápanie lamiel vertikálnych žalúzií?

Vertikálne žalúzie sa ovládajú pomocou ovládacej retiazky a šnúry so závažím. Zatiahnutím za jeden z prameňov retiazky naklápate lamely a zatiahnutím za vodič lamely stiahnete do strany. Pred stiahnutím lamiel do strany je odporúčané lamely nastavíť do kolmej polohy voči oknu.

Môže sa stať, že sa jedna lamela otáča opačne ako ostatné, v tom prípade ide o zaseknutý vozíček. Táto závada sa dá vyriešiť tým, že ovládacou retiazkou pretiahnete naklápanie cez zuby a niekoľkokrát po sebe žalúziu stiahnete a roztiahnete.

ako opraviť žalúzie

Banálnych opráv sa nebojte

Nezabúdajte ani na pravidelnú údržbu a čistenie. Ako na to, nájdete v našich návodoch. Jednoduché opravy zvládnete sami rýchlo a zadarmo. S objednaním technika sa neponáhľajte, na to je  času dosť. Na profesionálov sa obráťte až v momente, keď ste naozaj bezradní.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Rolety vs. žalúzie - chcete v tom mať jasno?

Tiež si pletiete rolety a žalúzie? Pripadá vám, že je to jedno a to isté? Vysvetlíme Vám, aké typy roliet sú a aké sú ich výhody oproti klasickým žalúziám.

Prečo si zakúpiť rolovaciu sieť proti hmyzu v zime?

Siete proti hmyzu sú skvelým pomocníkom do domácnosti od jari až do jesene. Premýšľate, že si ich zakúpite? Vybrať si môžete už teraz, nech si môžete užívať príchod jari bez starosti s otravným hmyzom.

Sú látkové rolety vhodné do pergoly?

Krásne slnečné dni sú v plnom prúde a my si ich užívame plnými dúškami. Cez víkend sú to tiež napríklad grilovačky a posedenie s priateľmi. Proste nás to ťahá sadnúť si na záhradu a užívať si tieto príjemné chvíľky. Slniečko máme radi, ale po celom dni strávenom na slnku začneme premýšľať, ako vybudované zázemie na záhrade v podobe pergoly zatieniť. Predsa len nie je príjemné, keď vám ostré slnečné lúče svietia do tváre v čase, keď jete. Alebo ostré slnko v podvečer, keď už si chcete len čítať a relaxovať.

Betónové bloky vs. hliníkové konštrukcie pre fotovoltické panely na plochej streche

Výber správnej konštrukcie pre inštaláciu fotovoltaických panelov na plochú strechu je kľúčovým faktorom pri využívaní solárnej energie. Medzi dvoma spomenutými typmi konštrukcií - betónovými ENBRA blokmi a hliníkovými konštrukciami, existujú významné rozdiely. V tomto článku sa zameriame na výhody betónových blokov.