zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Nová podoba plissé? Žalúzie!

Plissé, textília s umelo vytvorenými záhyby, bola predtým veľmi populárnym a exkluzívnym materiálom pre výrobu módnych odevov pre ženy, výrobu manžiet a podobne. Plisovaná látka sa ale dá použiť na oveľa viac vecí, napríklad na žalúzie, ktoré skvele rozžiaria interiér. Pozrite sa na plissé z iného uhlu pohľadu a dodajte svojmu domovu šmrnc!

Skladaná textília plissé vyzerá skvele snáď všade. Nádherne sa vyníma nielen v šatníku, ale tiež rozjasní naše okná. Zaujímavý dizajn a široká paleta farieb, z ktorých môžete vyberať, dokáže perfektne doladiť interiér a zútulniť ho. Ak hľadáte pre svoje okná niečo originálne, čo len tak niekto nemá, žalúzie plissé sú tou správnou voľbou.

 

 

Ochrana proti svetlu a hluku

Žalúzie plissé účinne chránia interiér pred intenzívnym svetlom, znižujú hlučnosť v miestnosti a zaistia tepelnú pohodu. Intenzitu svetla môžete regulovať tak, aby vám bolo čo najpríjemnejšie. Obrovskou výhodou je aj rozsiahla ponuka farieb a vzorov, kde nájdete napríklad aj blackoutové plissé, žalúzie so zatemňujúcej látky, ktoré zabránia preniknutiu slnečných lúčov do interiéru.

Žalúzie sa ľahko ovládajú pomocou šnúry a madla a hodia sa prakticky kamkoľvek. Môžete ich namontovať  do klasických okien, ale aj do okien strešných a zimných záhrad.

Každý deň inak

Pre milovníkov zmien sú skvelou voľbou dvoulátkové žalúzie plissé, u ktorých môžete látky ľubovoľne meniť a hrať sa s tieniacimi pruhmi podľa nálady. Alebo môžete zvoliť praktickú kombináciu dvoch odlišných tkanín, kedy cez deň používate ľahkú látku s veľkou priepustnosťou, skrz ktorú je z okna vidieť. A pre zatemnenie a dostatok súkromia vo večerných hodinách použijete nepriehľadnú, plisovanú látku. Tak prečo nemať 2 v 1?

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




PS2 - čo sa skrýva za touto skratkou? Skvelý pomocník v ochrane proti hmyzu!

Ako si zaistiť doma kľud a nemusieť pritom mať neustále zatvorené dvere a okná? Ideálnou voľbou pre ochranu proti hmyzu na veľké okná a posuvné dvere sú jednoznačne plisované siete.

 

Vonkajšie tienenie šetrí náklady na klimatizáciu, ročne usporí aj niekoľko stoviek

Klimatizácia patrí medzi najväčších žrútov elektrickej energie v domácnostiach. Úspornejšie modely za hodinu prevádzky spotrebujú približne jeden kW, menej úsporné aj 1,5 kW. Pri priemernej cene elektriny cca 0,20 eur za kWh to znamená, že klimatizácia, ktorú máte pustenú od 8:00 do 22:00, vás na elektrine stojí denne okolo 2,50 eur a viac. Ušetriť za prevádzku pritom môžete, keď si zaobstaráte vonkajšie žalúzie alebo rolety. Ako je to možné?

Ako zamerať a namontovať sieť proti hmyzu?

Každý v lete rieši rovnaký problém - otravný hmyz. Ako to urobiť, aby ste si večer mohli v pokoji rozsvietiť a nebáť sa, že vám všetok hmyz nalieta do domu? Jednoduchým riešením sú siete proti hmyzu.

Moderné plastové palubovky alebo klasické drevené obklady?

Plastové palubovky sú modernou alternatívou ku klasickému prevedeniu z drevených obkladov. Využijete ich na fasádach domov, strešné podbitie alebo obloženie vikierov a obloženie schodov. V čom sú lepšie?