zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Nová podoba plissé? Žalúzie!

Plissé, textília s umelo vytvorenými záhyby, bola predtým veľmi populárnym a exkluzívnym materiálom pre výrobu módnych odevov pre ženy, výrobu manžiet a podobne. Plisovaná látka sa ale dá použiť na oveľa viac vecí, napríklad na žalúzie, ktoré skvele rozžiaria interiér. Pozrite sa na plissé z iného uhlu pohľadu a dodajte svojmu domovu šmrnc!

Skladaná textília plissé vyzerá skvele snáď všade. Nádherne sa vyníma nielen v šatníku, ale tiež rozjasní naše okná. Zaujímavý dizajn a široká paleta farieb, z ktorých môžete vyberať, dokáže perfektne doladiť interiér a zútulniť ho. Ak hľadáte pre svoje okná niečo originálne, čo len tak niekto nemá, žalúzie plissé sú tou správnou voľbou.

 

 

Ochrana proti svetlu a hluku

Žalúzie plissé účinne chránia interiér pred intenzívnym svetlom, znižujú hlučnosť v miestnosti a zaistia tepelnú pohodu. Intenzitu svetla môžete regulovať tak, aby vám bolo čo najpríjemnejšie. Obrovskou výhodou je aj rozsiahla ponuka farieb a vzorov, kde nájdete napríklad aj blackoutové plissé, žalúzie so zatemňujúcej látky, ktoré zabránia preniknutiu slnečných lúčov do interiéru.

Žalúzie sa ľahko ovládajú pomocou šnúry a madla a hodia sa prakticky kamkoľvek. Môžete ich namontovať  do klasických okien, ale aj do okien strešných a zimných záhrad.

Každý deň inak

Pre milovníkov zmien sú skvelou voľbou dvoulátkové žalúzie plissé, u ktorých môžete látky ľubovoľne meniť a hrať sa s tieniacimi pruhmi podľa nálady. Alebo môžete zvoliť praktickú kombináciu dvoch odlišných tkanín, kedy cez deň používate ľahkú látku s veľkou priepustnosťou, skrz ktorú je z okna vidieť. A pre zatemnenie a dostatok súkromia vo večerných hodinách použijete nepriehľadnú, plisovanú látku. Tak prečo nemať 2 v 1?

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Ako postaviť bioklimatickú pergolu: sprievodca krok za krokom pre nadšencov DIY

Bioklimatické pergoly sa stali symbolom moderného a udržateľného vonkajšieho priestoru, ktorý dokáže ponúknuť nielen útočisko pred slnkom, ale aj príjemné miesto pre odpočinok v tieni. Pre tých z vás, ktorí preferujú kvalitné a dlhodobo udržateľné riešenia, prinášame sprievodcu stavbou bioklimatickej pergoly z hliníka, ktorá je súčasťou našej ponuky.

Čím zatieniť strešné okná? Vyskúšajte plissé

Nové mezonetové byty a rodinné domy sú stavané s veľkým množstvom strešných okien v podkrovných miestnostiach a i tieto okná si zaslúžia svoj elegantný tieniaci doplnok. Túžite po modernom a dynamickom tieniacom prvku do strešných okien a klasické látkové rolety či žalúzie sa vám zdajú okukané? Vyskúšajte žalúzie plissé.

 

Tepelná stabilita budov - tieniaca technika (1. diel)

Pripravili sme pre vás sériu článkov, v ktorých sa pán Ing. arch. Petr Brandejský zameria na informácie ohľadom tepelnej stability budov. Dozviete sa rozdelenie štandardu budov, tipy pre zlepšenie tepelnej stability u novostavieb i starších domov a množstvo ďalšieho. Pusťme sa do toho.

 

Ako zatieniť francúzske okná?

Francúzske okná sú krásne, veľké a vďaka nim máme v dome veľa svetla a pocit väčšieho prepojenia s okolitým svetom. Niektorí ľudia však také šťastie na situovanie svojho domu nemajú a stretávajú sa tak s občasným nazeraním okoloidúcich ľudí po ulici. Pre takéto prípady máme veľa možností, ako francúzske okná zatieniť a môcť si užiť súkromie a pohodu sami alebo v rodinnom kruhu.