zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ak budem chcieť inštalovať vonkajšie žalúzie, je nutné sa poradiť vopred?

V prípade, že sa rozhodnete inštalovať na rodinný dom vonkajšie žalúzie, je dobré riešiť túto otázku už v projektovej dokumentácii. Ideálna je príprava prekladov alebo podhľadov, ktoré sa pripravia pre následné osadenie vonkajších žalúzií. V tomto prípade systém zachádza pod fasádu a neznižuje tak svetlosť okien. Ide to riešiť aj dodatočnou montážou vonkajších žalúzií. Musíte, ale už počítať s tým, že vám žalúzia vo vytiahnutej pozícii zaberie nejaký ten centimeter výhľadu. Stiahnutý bal vonkajších žalúzií zaberá od 12-30cm. Podľa prevedenia a výšky okna. Ideálnym riešením je vzájomná komunikácia medzi spracovateľom projektovej dokumentácie a odborníkmi.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Ako sa udržiavajú, čistia horizontálne žalúzie?

Každý určite vie, že ak chce mať žalúzie krásne, a funkčné, je potrebné sa o ne starať. Ako ich ale vyčistiť rýchlo a bez obáv s poškodenia lamiel? Máme pre vás pár tipov a rád ako na to.

Ako vyzerá správne zabalená zásielka? Diel tretí

Na rad sa dostal tretí článok o tom, ako má správne vyzerať zabalená zásielka. Už vieme, čo očakávať pri objednávke vnútorného tienenia. V prvom diele išlo o interiérové žalúzie a v druhom o látkové interiérové tienenie. Teraz sa pozrieme na zásielky tienenie určeného pre exteriér.

Screenové rolety - zatienenie na balkón i pergolu

Radi odpočívate vonku na čerstvom vzduchu a tým najlepším miestom pre tento odpočinok je pre vás balkón alebo napríklad záhradná pergola? Potom tu pre vás máme skvelý tip na zatienenie a prípadne i odclonenie od vetra - screenové rolety.

Jak vymerať vertikálne žalúzie pre zatienenie francúzskeho okna?

Francúzske okná dnes činia neoddeliteľnú súčasť väčšiny moderných obydlí. Do domu zaistia väčší prísun svetla, otvoria priestor, poskytnú krásny výhľad, prepoja interiér s exteriérom a uľahčia prístup na terasu, balkón či záhradu. A jak je to ale so zatienením?