zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ak budem chcieť inštalovať vonkajšie žalúzie, je nutné sa poradiť vopred?

V prípade, že sa rozhodnete inštalovať na rodinný dom vonkajšie žalúzie, je dobré riešiť túto otázku už v projektovej dokumentácii. Ideálna je príprava prekladov alebo podhľadov, ktoré sa pripravia pre následné osadenie vonkajších žalúzií. V tomto prípade systém zachádza pod fasádu a neznižuje tak svetlosť okien. Ide to riešiť aj dodatočnou montážou vonkajších žalúzií. Musíte, ale už počítať s tým, že vám žalúzia vo vytiahnutej pozícii zaberie nejaký ten centimeter výhľadu. Stiahnutý bal vonkajších žalúzií zaberá od 12-30cm. Podľa prevedenia a výšky okna. Ideálnym riešením je vzájomná komunikácia medzi spracovateľom projektovej dokumentácie a odborníkmi.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Ako vybrať vonkajšie žalúzie? Položte si 3 otázky

Chcete si zaobstarať vonkajšie tienenie a neviete, podľa čoho vyberať? Stačí si položiť 3 zásadné otázky a z vašich odpovedí budete ihneď vedieť, aké vonkajšie žalúzie sú pre vás tie pravé. Prečítajte si tiež, aké sú 3 najväčšie výhody vonkajšieho tienenia, nech v tom máte jasno.

Sú praktické i bezúdržbové. Bioklimatické hliníkové pergoly si rýchlo obľúbite

Ak chcete zatieniť vonkajšiu terasu, nemusíte automaticky siahať po drevenej pergole s polykarbonátovou strechou. Dnes sú stále obľúbenejšie pergoly z hliníka - najmä tie bioklimatické. Vydržia vám desiatky rokov, nevyžadujú žiadnu údržbu, a navyše sa oveľa lepšie odvetrávajú. Čítajte, aké všetky výhody bioklimatické pergoly majú.

Tepelná stabilita budov – tienenie a orientácia stavby (3. diel)

A je tu ďalší diel zo seriálu o tepelnej a svetelnej stabilite budov od pána Ing. arch. Petra Brandejského. Tentoraz zameraný na tienenie a orientáciu stavby. Tak sa pustite do čítania...

 

Jarná starostlivosť o exteriérovú tieniacu techniku

S končiacim studeným počasím nastáva čas pravidelného jarného upratovania, ku ktorému neodmysliteľne patrí aj upratovanie záhrady a okolia domu. A pretože je jar svojimi teplotami ideálnym obdobím pre umývanie okien, mali by sme sa spolu s nimi zamerať i na čistenie a pravidelnú údržbu tieniacej techniky. V dnešnom článku sa zameriame na starostlivosť o exteriérovú tieniacu techniku a siete proti hmyzu.