zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ak budem chcieť inštalovať vonkajšie žalúzie, je nutné sa poradiť vopred?

V prípade, že sa rozhodnete inštalovať na rodinný dom vonkajšie žalúzie, je dobré riešiť túto otázku už v projektovej dokumentácii. Ideálna je príprava prekladov alebo podhľadov, ktoré sa pripravia pre následné osadenie vonkajších žalúzií. V tomto prípade systém zachádza pod fasádu a neznižuje tak svetlosť okien. Ide to riešiť aj dodatočnou montážou vonkajších žalúzií. Musíte, ale už počítať s tým, že vám žalúzia vo vytiahnutej pozícii zaberie nejaký ten centimeter výhľadu. Stiahnutý bal vonkajších žalúzií zaberá od 12-30cm. Podľa prevedenia a výšky okna. Ideálnym riešením je vzájomná komunikácia medzi spracovateľom projektovej dokumentácie a odborníkmi.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 2. diel Vonkajšie žalúzie

Veľké presklené plochy a francúzske okná sú v poslednej dobe populárny variant pri stavbe rodinných aj komerčných stavieb. S týmto trendom rastie taktiež dopyt po vhodnom zatienení týchto plôch, ktoré by zároveň zabránilo prehrievaniu interiéru v lete a úniku tepla v zimnom období. A práve tieto vlastnosti má vonkajšia tieniaca technika.

Vertikálne žalúzie - jednotka v oblasti tienenia kancelárskych priestorov

Vertikálne žalúzie sú stálicou v oblasti tienenia kancelárskych a komerčných priestorov. A nie je tomu tak iba náhodou.

 

 

5 tipov, ako zariadiť detskú izbu

Pripravujete sa na rekonštrukciu existujúcej detskej izby, alebo sa sťahujete a premýšľate, ako najlepšie využiť nový priestor pre deti? Poradíme vám, na čo si dať pozor a ako miestnosť vybaviť, nech je izbička rajom pre vaše malé či odrastenejšie ratolesti.

Sú praktické i bezúdržbové. Bioklimatické hliníkové pergoly si rýchlo obľúbite

Ak chcete zatieniť vonkajšiu terasu, nemusíte automaticky siahať po drevenej pergole s polykarbonátovou strechou. Dnes sú stále obľúbenejšie pergoly z hliníka - najmä tie bioklimatické. Vydržia vám desiatky rokov, nevyžadujú žiadnu údržbu, a navyše sa oveľa lepšie odvetrávajú. Čítajte, aké všetky výhody bioklimatické pergoly majú.