zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Aká je najjednoduchšia a najlacnejšia varianta plastového plotu?

Súkromie, pocit bezpečia, ale i okrasný prvok - všetky tieto funkcie môže spĺňať vhodne zvolený plot. Premýšľate aký typ vybrať? Potom nezabudnite tiež na ďalšie dôležité vlastnosti, ako je napríklad jeho odolnosť a nenáročnosť údržby.

Plot je hranica pozemku, ktorá oddeľuje naše územie od cudzieho, dodáva nám pocit bezpečia a súkromia, aj keď sa nejedná o nepreniknuteľnú betónovú stenu. Plot má tiež dôležitú úlohu ako dekoračný prvok nášho obydlia a preto musí ladiť s rázom domu a jeho okolím. Premýšľate o novom plote? Pozrite sa, aké sú trendy.

Bezúdržbové ploty

Súčasným moderným trendom sú ploty, ktoré sa ľahko montujú, sú nenáročné na montážny priestor, nevyžadujú odborné náradie a veľkú odbornosť montážnika. A hlavne sú bezúdržbové. Všetky tieto vlastnosti spĺňajú ploty plastové.

Od dreva na nerozoznanie

Plastové ploty majú dlhú životnosť a nemusíte sa trápiť s ich čistením a pravidelným natieraním, ako pri drevených plotoch. Výhodou je aj ich vzhľad, plastové plániky totiž vyzerajú ako opracované drevo a v ponuke si môžete vybrať odtieň podľa svojho gusta. A to nielen z drevených dekorov, ale aj v širokej ponuke najrôznejších farieb, ktoré ľahko zladíte s už existujúcimi prvkami na dome a v jeho okolí.

 

 

 

 

 

 

Ak sa plániky zamažú a silnejší dážď ich neočistí, stačí ich umyť vodou z hadice či vysokotlakového čističa nastaveného na nižší výkon.

Stavte na ohradník

Najjednoduchšia a najlacnejšia varianta plastového plotu je tzv. ohradník, ktorý tvoria pozdĺžniky bez plotoviek pripevnené na existujúce murované stĺpiky. Pri ich montáži sa môžu využiť existujúce stĺpiky a podmurovka.

Typ profilu: profil 100 x 30mm (vrátane výstuhy)

Typ stĺpika: murovaný stĺpik

Kotvenie pozdĺžnika: kotvíme upevňovaciou konzolou L alebo tzv. Motýlikom

Odporúčaná medzera plotovka: 10 cm

Jednoduchú plastovú stavebnicu zvládne takmer každý. Namontujte si plot, o ktorý sa nebudete musieť starať, ale určite vzbudí pozornosť nielen vášho suseda. Pretože v jednoduchosti je krása.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




Sú praktické i bezúdržbové. Bioklimatické hliníkové pergoly si rýchlo obľúbite

Ak chcete zatieniť vonkajšiu terasu, nemusíte automaticky siahať po drevenej pergole s polykarbonátovou strechou. Dnes sú stále obľúbenejšie pergoly z hliníka - najmä tie bioklimatické. Vydržia vám desiatky rokov, nevyžadujú žiadnu údržbu, a navyše sa oveľa lepšie odvetrávajú. Čítajte, aké všetky výhody bioklimatické pergoly majú.

Jak vymerať vertikálne žalúzie pre zatienenie francúzskeho okna?

Francúzske okná dnes činia neoddeliteľnú súčasť väčšiny moderných obydlí. Do domu zaistia väčší prísun svetla, otvoria priestor, poskytnú krásny výhľad, prepoja interiér s exteriérom a uľahčia prístup na terasu, balkón či záhradu. A jak je to ale so zatienením?

Ako si správne vybrať plissé

Ak ste hľadali vhodné a variabilné riešenie pre Vaše okná medzi látkovým tienením, určite ste narazili na plissé. 

Aké vonkajšie rolety si mám vybrať? Plastové alebo hliníkové?

Iste si túto otázku pri výbere vonkajších (predokenných) roliet tiež pokladáte. Poďme sa spoločne pozrieť, aké sú rozdiely medzi plastovými a hliníkovými roletami.