zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Aká je najjednoduchšia a najlacnejšia varianta plastového plotu?

Súkromie, pocit bezpečia, ale i okrasný prvok - všetky tieto funkcie môže spĺňať vhodne zvolený plot. Premýšľate aký typ vybrať? Potom nezabudnite tiež na ďalšie dôležité vlastnosti, ako je napríklad jeho odolnosť a nenáročnosť údržby.

Plot je hranica pozemku, ktorá oddeľuje naše územie od cudzieho, dodáva nám pocit bezpečia a súkromia, aj keď sa nejedná o nepreniknuteľnú betónovú stenu. Plot má tiež dôležitú úlohu ako dekoračný prvok nášho obydlia a preto musí ladiť s rázom domu a jeho okolím. Premýšľate o novom plote? Pozrite sa, aké sú trendy.

Bezúdržbové ploty

Súčasným moderným trendom sú ploty, ktoré sa ľahko montujú, sú nenáročné na montážny priestor, nevyžadujú odborné náradie a veľkú odbornosť montážnika. A hlavne sú bezúdržbové. Všetky tieto vlastnosti spĺňajú ploty plastové.

Od dreva na nerozoznanie

Plastové ploty majú dlhú životnosť a nemusíte sa trápiť s ich čistením a pravidelným natieraním, ako pri drevených plotoch. Výhodou je aj ich vzhľad, plastové plániky totiž vyzerajú ako opracované drevo a v ponuke si môžete vybrať odtieň podľa svojho gusta. A to nielen z drevených dekorov, ale aj v širokej ponuke najrôznejších farieb, ktoré ľahko zladíte s už existujúcimi prvkami na dome a v jeho okolí.

 

 

 

 

 

 

Ak sa plániky zamažú a silnejší dážď ich neočistí, stačí ich umyť vodou z hadice či vysokotlakového čističa nastaveného na nižší výkon.

Stavte na ohradník

Najjednoduchšia a najlacnejšia varianta plastového plotu je tzv. ohradník, ktorý tvoria pozdĺžniky bez plotoviek pripevnené na existujúce murované stĺpiky. Pri ich montáži sa môžu využiť existujúce stĺpiky a podmurovka.

Typ profilu: profil 100 x 30mm (vrátane výstuhy)

Typ stĺpika: murovaný stĺpik

Kotvenie pozdĺžnika: kotvíme upevňovaciou konzolou L alebo tzv. Motýlikom

Odporúčaná medzera plotovka: 10 cm

Jednoduchú plastovú stavebnicu zvládne takmer každý. Namontujte si plot, o ktorý sa nebudete musieť starať, ale určite vzbudí pozornosť nielen vášho suseda. Pretože v jednoduchosti je krása.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




Tepelná stabilita budov – tienenie a orientácia stavby (3. diel)

A je tu ďalší diel zo seriálu o tepelnej a svetelnej stabilite budov od pána Ing. arch. Petra Brandejského. Tentoraz zameraný na tienenie a orientáciu stavby. Tak sa pustite do čítania...

 

Ako si správne vybrať plissé

Ak ste hľadali vhodné a variabilné riešenie pre Vaše okná medzi látkovým tienením, určite ste narazili na plissé. 

Ako som nakupovala látkové rolety cez e-shop

Aj žena dokáže do svojho domova sama vybrať, vymerať, nakúpiť a namontovať látkové rolety, tak aby nielen ladili k interiéru, ale taktiež perfektne tienili. Neveríte? Podívajte sa na náš článok, dokážeme vám, že to nie je nič neobvyklého ani ťažkého.

Nový variant prevedenia žalúzie Cetta – Flexi systém

Vonkajšie žalúzie Cetta patria medzi obľúbený typ vonkajšieho tienenia. Ich lamely v tvare písmena „C“ sú ponúkané v niekoľkých variantoch. Na našom e-shope k žalúziám Cetta 80 a Cetta 65 pribudol nový variant a to Cetta 60 Flexi.