zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Aké vonkajšie rolety si mám vybrať? Plastové alebo hliníkové?

Iste si túto otázku pri výbere vonkajších roliet tiež pokladáte. Poďme sa spoločne pozrieť, aké sú rozdiely medzi plastovými a hliníkovými roletami.

 

Plastové predokenné rolety

rolety na okná

Predokenné vonkajšie rolety zvýšia komfort bývania vo vašom dome alebo byte, vďaka vlastnostiam, ktoré vonkajšie rolety majú. Okrem zatienenia vašich miestností, majú rolety termoregulačnú schopnosť, ktorá umožní zníženie teploty vo vašej miestnosti až o 7 ° C, čo je zaiste veľmi príjemná vlastnosť, obzvlášť v letnom tropickom počasí, kedy može ortuť teplomera dosahovať až 35 ° C. V zime naopak budú šetriť vašu peňaženku.

Teplo vášho domova je dokonale izolované, a to vedie k zníženiu nákladov na energie. Plastové predokenné rolety tiež ochránia vaše okná pred nepriazňou počasia ako je napríklad krupobitie. Veľmi príjemným bonusom, ktorý vám predokenné rolety poskytnú je zníženie hladiny hluku prichádzajúceho zvonka, čo iste oceníte, ak bývate na rušnej ulici. Okrem toho všetkého, navyše dokonale chránia vaše súkromie vzhľadom k maximálnej možnej ploche tienenia.

 

Hliníkové predokenné rolety

vonkajšie rolety

Predokenné hliníkové rolety majú takmer rovnaké vlastnosti ako plastové rolety. Čo je vlastne od seba odlišuje? Hliníkové rolety preferujú zákazníci, ktorí kladú väčší dôraz na svoju bezpečnosť. Hliníkové rolety sú totiž oveľa odolnejšie než ich plastové varianty. Vďaka použitému materiálu, sú nielen stálo farebné, tzn. nezmenia postupom času farbu, ľudovo povedané nevyblednú, ale predovšetkým sú odolnejšie.

Hliník na rozdiel od plastu je odolnejší voči mechanickému poškodeniu napr. prudkou búrkou alebo pri pokuse o vlámanie. Hovoríte si, ako vás môžu hliníkové rolety ochrániť pred vlámaním? Je to veľmi prosté, hliník použitý pri výrobe je veľmi pevný, vďaka čomu je komplikované lamely prelomiť a dostať sa k oknu či dverí, ktoré chránia.

 

Ponuka vonkajších roliet

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Ako si vybrať správne žalúzie pre vaše okná?

Sedíte doma a premýšľate, aké tienenie by bolo pre váš domov vhodné? Pozrite sa na pár rád v našom sprievodcovi. Ľahšie sa potom rozhodnete pre správny typ.

Prečo zaistiť markízu motorovým pohonom?

Väčšina zákazníkov by rada ušetrila a vonkajšiu markízu by chceli ovládať kľukou. My z odboru však väčšinou hovoríme razantné NIE. 

Žalúzie a rolety pod kontrolou: nezabudnite na bezpečnosť

Viete, kto je doma najväčším prieskumníkom? Kto má prirodzenú zvedavosť? Kto neustále túži po objavovaní a poznávaní okolia a môže si pritom niečo urobiť? Sú to naše deti. Aké nebezpečie hrozí u tieniacej techniky?

Ako sa čistí moderná, látková tieniaca technika?

Vysávanie, utieranie prachu, čistenie, leštenie, sú činnosti, ktoré sa všeobecne netešia prílišnej popularite, avšak sú nevyhnutnou súčasťou bežného života.