zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako ľahko regulovať svetlo v podkroví?

Povala a podkrovie sú originálne priestory, ktoré ponúkajú veľa možností na ich využitie. Dostatok svetla do týchto priestorov zaistia strešné okná. Ale nie vždy je jeho veľká intenzita po celý deň žiadaná. Pre zatienenie a reguláciu svetla je určená špeciálna žalúzia do strešných okien.

 

Interiérová strešná žalúzia V-lite je lamelová žalúzia, ktorá má klasický vzhľad a pôsobí čisto. Je navrhnutá pre všetky typy strešných okien. Hliníkové lamely sú v celotieniacom prevedení, kde sú otvory pre vodiaci silón umiestnené na zadnej časti lamely. Pri ich úplnom zatiahnutí a sklopení dochádza k ich prekrytiu a cez otvory nepreniká svetlo. Prieniku svetla po stranách zabránia vodiace lišty, ktoré sú z eloxovaného hliníka.

Naklápanie lamiel je možné pomocou kolieska na hornom profile žalúzie alebo jazdca. Jazdec možno umiestniť po celej dĺžke bočnej vodiacej lišty. Vytiahnutie a stiahnutie žalúzie sa vykonáva madlom. Pre horšie dostupné okná alebo deti, ktoré na ovládanie nedočiahnu, stačí využiť ovládaciu tyč, vďaka ktorej sa žalúzia ovláda veľmi ľahko a bezpečne.

Ďalšie varianty nielen pre zatienenie, ale aj zatemnenie strešných okien nájdete na našich webových stránkach v kategórii tienenie do strešných okien.


Pavel Hrdlička




Aké sú spôsoby ovládania vonkajšieho tienenia?

Premýšľate, že si zaobstaráte nové vonkajšie tienenie, ale nie ste si istí, aké ovládanie je pre vás najvhodnejší? 

Centimetre alebo milimetre - tiež sa občas strácate?

Chystáte sa objednať nové tienenie, začínate s vymeriavaním rozmerov a zrazu stojíte s metrom v ruke a váhate, aký údaj vlastne zapísať do konfigurátora? Máte v tom tiež zmätok?

 

Vonkajšie žalúzie: perfektný izolant tepla i zvuku

Dříve jsme je vídali jen na oknech kanceláří nebo skladů, dnes už se objevují taky na rodinných domech. A není divu. Venkovní žaluzie vám díky svým skvělým izolačním vlastnostem ušetří kupu peněz...