zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako ľahko regulovať svetlo v podkroví?

Povala a podkrovie sú originálne priestory, ktoré ponúkajú veľa možností na ich využitie. Dostatok svetla do týchto priestorov zaistia strešné okná. Ale nie vždy je jeho veľká intenzita po celý deň žiadaná. Pre zatienenie a reguláciu svetla je určená špeciálna žalúzia do strešných okien.

 

Interiérová strešná žalúzia V-lite je lamelová žalúzia, ktorá má klasický vzhľad a pôsobí čisto. Je navrhnutá pre všetky typy strešných okien. Hliníkové lamely sú v celotieniacom prevedení, kde sú otvory pre vodiaci silón umiestnené na zadnej časti lamely. Pri ich úplnom zatiahnutí a sklopení dochádza k ich prekrytiu a cez otvory nepreniká svetlo. Prieniku svetla po stranách zabránia vodiace lišty, ktoré sú z eloxovaného hliníka.

Naklápanie lamiel je možné pomocou kolieska na hornom profile žalúzie alebo jazdca. Jazdec možno umiestniť po celej dĺžke bočnej vodiacej lišty. Vytiahnutie a stiahnutie žalúzie sa vykonáva madlom. Pre horšie dostupné okná alebo deti, ktoré na ovládanie nedočiahnu, stačí využiť ovládaciu tyč, vďaka ktorej sa žalúzia ovláda veľmi ľahko a bezpečne.

Ďalšie varianty nielen pre zatienenie, ale aj zatemnenie strešných okien nájdete na našich webových stránkach v kategórii tienenie do strešných okien.


Pavel Hrdlička




Za všetkým hľadaj žiarlivosť

Už od počiatku sveta sme zmietaní emóciami ako pozitívnymi, tak negatívnymi. Jednou z týchto emócií je aj žiarlivosť. Ale čo má žiarlivosť spoločné so žalúziami? Viac, než myslíte ...

Ako vybrať projekt pre stavbu svojpomocne?

Rastúcim trendom v českom stavebníctve je stavba domu svojpomocne. Len vlani tak v Česku pribudlo okolo päť tisíc stavebníkov a ich počet sa medziročne zvyšuje o 30%. Realizácia stavby vlastnými rukami obnáša svoje výhody.

Vonkajšie žalúzie: Ako udržiavať a čistiť vonkajšie žalúzie?

Vonkajšie žalúzie sú vhodné nielen pre moderné domy i byty. Ako však dosiahnuť, aby boli krásne a funkčné aj po niekoľkých rokoch používania? Dodržiavaním postupov predĺžite životnosť vonkajších žalúzií

Sú vonkajšie žalúzie dostatočne odolné proti poveternostným vplyvom?

Všetky časti vonkajších žalúzií sú vyrobené z materiálov určených do vonkajších podmienok. Jednotlivé komponenty sú testované na extrémne poveternostné vplyvy.