zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako sa čistí moderná, látková tieniaca technika?

Vysávanie, utieranie prachu, čistenie, leštenie, sú činnosti, ktoré sa všeobecne netešia prílišnej popularite, avšak sú nevyhnutnou súčasťou bežného života. Rovnakú starostlivosť, akú venujeme pri upratovaní svojho bytu alebo domu, by sme mali venovať aj látkovému tienenie. Metóda čistenia je priamo závislá na miere znečistenia.

Bežná údržba

Z pravidelnej údržby látkového tienenia nemusíte mať vôbec žiadne obavy. Prachu a drobných pevných nečistôt sa zbavíte ľahko, pomocou vysávača, ktorý je nastavený na nízky výkon, v kombinácii s úzkou hubicou. Lamely vertikálnych žalúzií, panely japonských posuvných stien a látkové rolety odporúčame pri vysávaní pridržiavať, to preto, aby sa neskrútili alebo nepolámali.

 

Ľahké znečistenie

Ak je vaše látkové tienenie znečistené napríklad drobnými škvrnami či iným typom miernej nečistoty, nemusíte prepadať panike. Čistenie je takmer rovnako jednoduché ako v prípade bežnej údržby. Čo budeme potrebovať? Handričku a vodu so saponátom. Aké jednoduché. Vlhčenou handričkou, rovnako ako v predchádzajúcom prípade, umyjeme lamely vertikálnych žalúzií, panely japonských posuvných stien a látkové rolety. Vďaka jemnému zotretiu handričkou, látka vášho tienenia do seba nevsiakne veľké množstvo vody a nemusíte sa obávať jej poškodenia. Len buďte opatrní pri výbere saponátu, ktorý použijete.

 

Čo robiť v prípade väčšieho znečistenia?

Ak vaša látková tieňová technika utrpela väčší rozsah znečistenia, rozhodne neodporúčame pranie v práčke. Vaše tienenie by sa mohlo nenávratne poškodiť. Čistenie prenechajte odborníkom, ktorí sú vybavení špeciálnou technikou určenou na čistenie látok použitých pri výrobe.

Pre dlhú životnosť

Aby vaše tieniaca technika plnila nielen estetickú, ale aj praktickú funkciu, musí byť čistá. To zaistíte práve pravidelnou údržbou, ktorá navyše predĺži životnosť vášho tienenie. Ale ako často čistiť? Interval čistenia sa pohybuje okolo jedného roka, ale je ovplyvnený predovšetkým prostredím, v ktorom ste tienenie inštalovali.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




Netypické vertikálne žalúzie

Vertikálne žalúzie sú elegantné, ľahko sa udržujú a naviac sa hodia nielen pre väčšie presklené plochy, ale aj pre plochy atypické. Ak vám tento typ tienenia páči, môžete si ho nechať v podstate pre akékoľvek okno.

Získajte komfortné prostredie v podkroví vďaka tieneniu strešných okien

Jar je v plnom rozpuku, príroda sa prebudila k novému životu a pomaly sa blíži k letu.  Nastal najvyšší čas, kedy začať riešiť ochranu podkrovia pred prehriatím a prudkým slniečkom.

Žalúzie a rolety pod kontrolou: nezabudnite na bezpečnosť

Viete, kto je doma najväčším prieskumníkom? Kto má prirodzenú zvedavosť? Kto neustále túži po objavovaní a poznávaní okolia a môže si pritom niečo urobiť? Sú to naše deti. Aké nebezpečie hrozí u tieniacej techniky?

Textil na terase: aká by mala byť látka pre markízu?

Či už máte k dispozícii balkón, terasu alebo rovno celú záhradu, vždy musíte myslieť nato ako do priestoru vhodne umiestniť vonkajší nábytok a ako zvoliť vonkajšie tienenie aby vám bolo príjemne.