zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako sa čistí moderná, látková tieniaca technika?

Vysávanie, utieranie prachu, čistenie, leštenie, sú činnosti, ktoré sa všeobecne netešia prílišnej popularite, avšak sú nevyhnutnou súčasťou bežného života. Rovnakú starostlivosť, akú venujeme pri upratovaní svojho bytu alebo domu, by sme mali venovať aj látkovému tienenie. Metóda čistenia je priamo závislá na miere znečistenia.

Bežná údržba

Z pravidelnej údržby látkového tienenia nemusíte mať vôbec žiadne obavy. Prachu a drobných pevných nečistôt sa zbavíte ľahko, pomocou vysávača, ktorý je nastavený na nízky výkon, v kombinácii s úzkou hubicou. Lamely vertikálnych žalúzií, panely japonských posuvných stien a látkové rolety odporúčame pri vysávaní pridržiavať, to preto, aby sa neskrútili alebo nepolámali.

 

Ľahké znečistenie

Ak je vaše látkové tienenie znečistené napríklad drobnými škvrnami či iným typom miernej nečistoty, nemusíte prepadať panike. Čistenie je takmer rovnako jednoduché ako v prípade bežnej údržby. Čo budeme potrebovať? Handričku a vodu so saponátom. Aké jednoduché. Vlhčenou handričkou, rovnako ako v predchádzajúcom prípade, umyjeme lamely vertikálnych žalúzií, panely japonských posuvných stien a látkové rolety. Vďaka jemnému zotretiu handričkou, látka vášho tienenia do seba nevsiakne veľké množstvo vody a nemusíte sa obávať jej poškodenia. Len buďte opatrní pri výbere saponátu, ktorý použijete.

 

Čo robiť v prípade väčšieho znečistenia?

Ak vaša látková tieňová technika utrpela väčší rozsah znečistenia, rozhodne neodporúčame pranie v práčke. Vaše tienenie by sa mohlo nenávratne poškodiť. Čistenie prenechajte odborníkom, ktorí sú vybavení špeciálnou technikou určenou na čistenie látok použitých pri výrobe.

Pre dlhú životnosť

Aby vaše tieniaca technika plnila nielen estetickú, ale aj praktickú funkciu, musí byť čistá. To zaistíte práve pravidelnou údržbou, ktorá navyše predĺži životnosť vášho tienenie. Ale ako často čistiť? Interval čistenia sa pohybuje okolo jedného roka, ale je ovplyvnený predovšetkým prostredím, v ktorom ste tienenie inštalovali.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




Ako vymeniť stranu ovládania horizontálnej žalúzie HIT?

Máte obavy, či správne zvolíte stranu ovládania pri horizontálnych žalúziach? Alebo sa vám dokonca už stalo, že ste pri objednaní zadali nesprávnu stranu a teraz vám ovládacia retiazka na zvolenej strane nevyhovuje? Nevešajte hlavu, tento problém dokážete jednoducho doma svojpomocne napraviť.

Kvalitné žalúzie a rolety vnesú do kancelárií komfort a pohodu

Pripravte nielen pre seba, ale aj pre svojich zamestnancov príjemné prostredie, ktoré na ne bude mať pozitívny vplyv a zdvihne ich kreativitu pomocou novej tieniacej techniky.

Z garáže až na technologickú špičku Európy!

Písal sa rok 1992 a 2 kamaráti Ing. Erich Stavař a Ing. Bohumír Blachut začali podnikať ako to už býva v obmedzenom priestore v Bolaticiach.

Ako opraviť sieťovinu u sietí proti hmyzu?

Máte doma okennú sieť alebo dvernú sieť proti hmyzu, ktorá je v dobrom stave , bez korózie, ale pretrhla alebo poškodila sa vám sieťovina? Nemusíte kupovať hneď novú sieť. S trochou šikovnosti zvládnete sieťovinu vymeniť sami. Poradíme vám ako na to.