zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako sa čistia lamely vertikálnych žalúzií?

Častá otázka všetkých zákazníkov, ktorí si objednávajú vertikálne žalúzie: Ako mám čistiť lamely vertikálnych žalúzií?

Pravidelná údržba

Na pravidelnú údržbu vertikálnych žalúzií sa používa vysávač. Odporúčame pri každom väčšom upratovaní, vysať od prachu i vertikálne žalúzie. Podarí sa Vám tak docieliť neprašnosti vertikálnych žalúzií. Vaše žalúzie budú mať stále rovnaký odtieň ako pri nákupe.

Ľahké znečistenie

Pri náhodnom znečistení od dotykov rúk, alebo utretie sa Vášho maznáčika o vertikálne žalúzie, použijeme "klasiku". Na toto znečistenie použite obyčajný saponát a vlhkú handričku. Látku utrite navlhčenou handričkou a nechajte uschnúť. Škvrny prírodného charakteru sa Vám podarí z vertikálnej žalúzie odstrániť.

Znečistenie fajčením alebo dlhodobejším používaním

Keď sa v miestnosti fajčí, žalúzie začnú žltnúť. Po dlhodobejšom používaní a zanedbávaní pravidelnej údržby sa látka u vertikálnych žalúzií nenávratne zmení. Ich farbu už väčšinou nejde vrátiť späť ani odborným čistením. V tom prípade Vám odporúčame objednať si novú látku vertikálnych žalúzií. Koľajnicu a mechanizmus môžete nechať rovnaký a kúpiť si len náhradné látky. Vertikálne žalúzie budú zase ako nové!


 

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Objednajte si pergolu ARTOSI a získajte k nej screenovú roletu zadarmo

Tak toto je úplná bomba. Spustili sme akciu k bioklimatickým pergolám. Predstavte si to pohodlie pod pergolou s naklápacími lamelami, ako sedíte v kresle, čítate si knihu a užívate si blaženú chvíľu... A predstavte si, že keď slnko zostúpi nižšie, stlačením jediného tlačidla stiahnete screenové rolety na bokoch pergoly a relaxujete ďalej... A teraz si predstavte, že za screenové rolety ušetríte, pretože každú druhú roletu ZADARMO - to je predsa super predstava.

 

 

Ako vyzerá správne zabalená zásielka? Diel tretí

Na rad sa dostal tretí článok o tom, ako má správne vyzerať zabalená zásielka. Už vieme, čo očakávať pri objednávke vnútorného tienenia. V prvom diele išlo o interiérové žalúzie a v druhom o látkové interiérové tienenie. Teraz sa pozrieme na zásielky tienenie určeného pre exteriér.

Aký druh tienenia je najvhodnejší do detskej izby?

Pri zariaďovaní detskej izby sa sústredíme najmä na farbu stien a nábytku a často zabúdame na kvalitné tienenie. A to je chyba, pretože možnosť regulácie svetla je pre denné aktivity i kvalitný spánok dieťaťa nevyhnutná. Na výber máme z niekoľkých druhov záclon, roliet alebo žalúzií. Ako vybrať tie správne?

Sú predokenné rolety bezpečnostým prvkom?

Predokenné rolety sú klasický doplnok okien s veľa praktickými vlastnosťami.