zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako sa čistia lamely vertikálnych žalúzií?

Častá otázka všetkých zákazníkov, ktorí si objednávajú vertikálne žalúzie: Ako mám čistiť lamely vertikálnych žalúzií?

Pravidelná údržba

Na pravidelnú údržbu vertikálnych žalúzií sa používa vysávač. Odporúčame pri každom väčšom upratovaní, vysať od prachu i vertikálne žalúzie. Podarí sa Vám tak docieliť neprašnosti vertikálnych žalúzií. Vaše žalúzie budú mať stále rovnaký odtieň ako pri nákupe.

Ľahké znečistenie

Pri náhodnom znečistení od dotykov rúk, alebo utretie sa Vášho maznáčika o vertikálne žalúzie, použijeme "klasiku". Na toto znečistenie použite obyčajný saponát a vlhkú handričku. Látku utrite navlhčenou handričkou a nechajte uschnúť. Škvrny prírodného charakteru sa Vám podarí z vertikálnej žalúzie odstrániť.

Znečistenie fajčením alebo dlhodobejším používaním

Keď sa v miestnosti fajčí, žalúzie začnú žltnúť. Po dlhodobejšom používaní a zanedbávaní pravidelnej údržby sa látka u vertikálnych žalúzií nenávratne zmení. Ich farbu už väčšinou nejde vrátiť späť ani odborným čistením. V tom prípade Vám odporúčame objednať si novú látku vertikálnych žalúzií. Koľajnicu a mechanizmus môžete nechať rovnaký a kúpiť si len náhradné látky. Vertikálne žalúzie budú zase ako nové!


 

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Hľadáte netradičnú originálnu tieniacu variantu pre vaše okná? Zvoľte plissé!

Plissé je vhodné ako pre klasické tak pre atypické okná, strešné okná i zimné záhrady.
Široká ponuka farieb, vzorov a potlačí zaisťuje využitie nielen v moderných budovách, ale aj v rodinných domoch

Rozdiely v typoch markíz? Všetko na jednom mieste!

Plánujete nákup vonkajšej markízy, ale nevyznáte sa v ich ponuke? V nasledujúcom článku popíšeme jednotlivé typy markíz a pomôžeme vám zorientovať sa v našej ponuke.

Plastové ploty: ako si vybrať ten správny?

Plastové ploty sú skvelou voľbou, sú pevné a trvanlivé, nestrácajú farbu a nemusíte sa o ne starať. Ale  nie je plot ako plot a nie všetky plastové ploty majú tieto príjemné vlastnosti. Ale ako si vybrať ten správny a nešliapnuť vedľa?

Vystavovali sme na Stavotechu v Olomouci - Stálo to za to

Minulý týždeň sme si vyskúšali niečo úplne nové - vystavovali sme na stavebnom veľtrhu Stavotech v Olomouci, ktorý prebehol od 5. do 7 novembra 2015.