zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako sa udržiavajú, čistia horizontálne žalúzie?

Každý určite vie, že ak chce mať žalúzie krásne, a funkčné, je potrebné sa o ne starať. Ako ich ale vyčistiť rýchlo a bez obáv s poškodenia lamiel? Máme pre vás pár tipov a rád ako na to.

Suché čistenie

Čistenie žalúzií môžeme rozdeliť na mokré a suché. Veľmi rýchle a účinné je k čisteniu žalúzií použiť vysávač, ktorý vám dovolí regulovať sací výkon. Dobré je tiež použiť nadstavec primárne určený na vysávanie pohoviek. Skvele sa však hodí aj na čistenie žalúzií. K zotretie prachu môžete použiť aj obyčajnú prachovku.

Mokré čistenie

V niektorých prípadoch nám však suché čistenie nepomôže. Ak chceme napr. Čistiť žalúzie v kuchyni, ktoré sú mastné od varenia a pod., Vysávačom mastnotu neodstránime. V prípade, že sa rozhodnete horizontálne žalúzie čistiť na mokro, je vždy lepšie použiť vlhkú handričku a šetrný saponát alebo ocot. A každú lamelu čistiť opatrne zvlášť. Tento spôsob je však časovo náročný. A kto by chcel stráviť upratovaním celý deň? Ďalším variantom je lamely uzavrieť a stierať celú plochu od zhora nadol. V miestach, kde sa lamely prekrývajú však môže zostávať prach. Pre čistenie žalúzií nepoužívajte vysokotlakové vodné čističe. Môže dôjsť k poškodeniu žalúzie a najmä elektrického pohonu, ak je ním žalúzie vybavená.

Upracte pomocníci

Pre upratovanie žalúzií môžete využiť aj skvelé čističe, ktoré zotrú prach na viacerých lamelách súčasne. Tento pomocník okno ani žalúziu nijako nepoškriabe. Kefa potom ľahko umyjete v čistej vode.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Nové plastové plotovky ECO

K ponuke produktov na našom e-shope patrí nielen tieniaca technika, ale aj ďalšie produkty pre váš dom. Napríklad prvky, ktorými územie vášho pozemku ohraničíte, plastové ploty, pri ktorých teraz rozširujeme ponuku o plastové plotové latky a k nim padnúce krytky.

S japonskými stenami bude váš interiér stredom pozornosti

Vnútorné látkové tienenie je stále žiadané a zákazníci hľadajú originálne kúsky, ktoré interiér nielen ochránia pred slnečnými lúčmi, ale zároveň ho oživia. Trendy variant je japonské posuvné steny, ktoré nielen zatienia, ale taktiež pomôžu predeliť miestnosť.

Objednajte si pergolu teraz a majte ju na jar medzi prvými a ešte za tohtoročnú cenu

Chystáte sa na kúpu hliníkovej pergoly pre vaše vonkajšie posedenie? Nepremeškajte našu aktuálnu akciu. Vďaka nej si zaistíte tohtoročnú cenu a ešte budete mať pergolu budúci roku medzi prvými.

 

 

Ako som nakupovala látkové rolety cez e-shop

Aj žena dokáže do svojho domova sama vybrať, vymerať, nakúpiť a namontovať látkové rolety, tak aby nielen ladili k interiéru, ale taktiež perfektne tienili. Neveríte? Podívajte sa na náš článok, dokážeme vám, že to nie je nič neobvyklého ani ťažkého.