zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako sa udržuje vonkajšia markíza?

V dnešnej dobe už v podstate nijako. Vonkajšia markíza sa skladá z niekoľkých častí. Celohliníková odľahčená konštrukcia, látka a väčšinou motor alebo kľučka. Celohliníková konštrukcia markízy sa nemusí nijako premazávať ani servisovať. Táto konštrukcia markízy je vyvinutá úplne bezúdržbovo.

Je vonkajšia markíza aj proti dažďu?

Látka nevyžaduje žiadnu špeciálnu údržbu. Samozrejme, keď markíza zmokne a zviniete ju, dá rozum, že ďalší deň je dobré nechať ju preschnúť. Nič sa ale markíze nestane, keď bude zvinutá a vlhká dlhšiu dobu. Je totiž perfektne ošetrená. Markízové látky v ponuke spoločnosti Isotra a.s. sú ošetrené špeciálnou povrchovou úpravou CLEANGARD, ktorá využíva ultramoderný systém ochrany markízových látok NPP (Nanotechnology Protection Process). Táto technológia dodáva látkam maximálnu vodeodolnosť a chráni látku proti vode a špine z dlhodobého hľadiska.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Purenitové boxy - najideálnejší variant pre podomietkové prevedenie vonkajších žalúzií

Najideálnejšou možnosťou pre podomietkové prevedenie vonkajších žalúzií je montáž do podomietkových purenitových boxov. Vďaka použitému materiálu purenitu a PIR izolácie sú vhodným riešením aj pre pasívne domy.

Najčastejšie poruchy horizontálnych žalúzií: Ako si ich môžete sami opraviť?

Podarilo sa vám nechtiac pretrhnúť retiazku u žalúzie, prasknúť silónové lanko alebo inak poničiť už namontovanú žalúziu? Nevešajte hlavu, nie je to nič, čo by nešlo vyriešiť. A s náhradnými dielmi a manuálmi pre opravu od nás to zvládnete dokonca aj svojpomocne.

Máte pri spánku dostatok tmy?

S nástupom tmy sa v krvi začne zvyšovať hladina melatonínu. Hormónu, ktorý telu zaistí pokojný spánok, počas ktorého sa dobíja naše unavené telo.

Ako vyčistiť žalúzie?

Pravidelnou údržbou žalúzií nielen predlžujete životnosť vášmu tieneniu, ale aj zabraňujete víreniu prachu a možným dýchacím ťažkostiam. Čistenie žalúzií nemusí byť horor - prečítajte si naše rady, ako čo najefektívnejšie žalúzie čistiť a uľahčite si prácu.