zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako si správne vybrať plissé

Ak ste hľadali vhodné a variabilné riešenie pre Vaše okná medzi látkovým tienením, určite ste narazili na plissé. Je vhodné takmer pre všetky typy okien a nájdete medzi ním aj prevedenie pre strešné okná alebo zimné záhrady. Samozrejmosťou je potom veľká škála materiálov a farieb.v.

V prvom rade si vyberte, ako chcete plissé ovládať, či pomocou šnúry alebo madla. Výhodou madla je možnosť ovládať plissé aj v ťažko dostupných miestach a to jednoducho pomocou doplnkovej ovládacej tyče.

Plissé sa potom vyťahuje a sťahuje za pomoci spodného profilu, prípadne môžu byť pohyblivé oba profily. Toto riešenie prináša radu výhod, pretože nie ste obmedzení pevným horným profilom a môžete plissé umiestňovať podľa aktuálnej potreby po celej dĺžke okna.

Revolučným plissé je dozaista dvoj-látkové prevedenie. Kombinácia dvoch ľubovoľných látok totiž umožňuje cez deň používať plissé ako dekoratívny prvok, ktorým môžete nahradiť napríklad existujúce záclony a na noc zvoliť druhú látku s nízkou priepustnosťou svetla, ktorá Vám zaručí dokonalé súkromie. Máte tak všetko v jednom a nemusíte voliť medzi dizajnom a zatienením.

Akonáhle sa rozhodnete pre dané prevedenie, čaká Vás výber látky a farby. Určite sa zamerajte na to, čo od danej látky budete očakávať. Okrem gramáže látky pre Vás budú dôležité tieto tri vlastnosti látok: pohltenie (absorpcia), priepustnosť (transmisia) a odrazenie (reflexia). Vďaka týmto vlastnostiam zistíte:

  • koľko % daná látka prepúšťa svetla do miestnosti

  • koľko % svetla pohlcuje

  • koľko % svetla odrazí



A čo následná údržba? Tá je veľmi jednoduchá. Plissé stačí utrieť suchou utierkou, prípadne opatrne očistiť vysávačom. Látky označené ako "Vhodné pre ručné pranie" potom môžete jednoducho ponoriť do kúpeľa s teplotou 30 ° s prídavkom čistiaceho prostriedku. Dôkladne umyjete, zavesíte naspäť a necháte uschnúť.



Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Ako som nakupovala látkové rolety cez e-shop

Aj žena dokáže do svojho domova sama vybrať, vymerať, nakúpiť a namontovať látkové rolety, tak aby nielen ladili k interiéru, ale taktiež perfektne tienili. Neveríte? Podívajte sa na náš článok, dokážeme vám, že to nie je nič neobvyklého ani ťažkého.

Horizontálne žalúzie na retiazku - klasika, ktorá nikdy neomrzí

Klasické vnútorné žalúzie sú najpredávanejším tovarom v našom e-shope. Trend horizontálnych žalúzií sa stále drží na vrchole a nie je sa čomu čudovať.

Slnko, dážď, vietor aj súkromie - s tým všetkým si pergola ARTOSI vie poradiť

Pergola nemusí byť len obyčajný prístrešok na vašej terase alebo záhrade. Pri výbere správneho typu to bude vaše obľúbené miesto pre trávenie času s rodinou, s priateľmi aj osamote.

 

 

Ako vybrať markízu?

Keď sa tešíte na odpočinok na terase a miesto toho vás trápi ostré, pálivé slnečné lúče, určite vás napadne rovnaká otázka, ktorá napadla mňa. Kde vziať tieň? Čo tak vyskúšať markízu? Ale ako ju vybrať, aby splnila moje požiadavky? Aby poskytovala dostatok tieňu, ľahko sa udržovala, ale taktiež, aby látka pri menšom daždi ihneď nepresiakla a ja nemusela s deťmi utekať do domu?