zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako si správne vybrať plissé

Ak ste hľadali vhodné a variabilné riešenie pre Vaše okná medzi látkovým tienením, určite ste narazili na plissé. Je vhodné takmer pre všetky typy okien a nájdete medzi ním aj prevedenie pre strešné okná alebo zimné záhrady. Samozrejmosťou je potom veľká škála materiálov a farieb.v.

V prvom rade si vyberte, ako chcete plissé ovládať, či pomocou šnúry alebo madla. Výhodou madla je možnosť ovládať plissé aj v ťažko dostupných miestach a to jednoducho pomocou doplnkovej ovládacej tyče.

Plissé sa potom vyťahuje a sťahuje za pomoci spodného profilu, prípadne môžu byť pohyblivé oba profily. Toto riešenie prináša radu výhod, pretože nie ste obmedzení pevným horným profilom a môžete plissé umiestňovať podľa aktuálnej potreby po celej dĺžke okna.

Revolučným plissé je dozaista dvoj-látkové prevedenie. Kombinácia dvoch ľubovoľných látok totiž umožňuje cez deň používať plissé ako dekoratívny prvok, ktorým môžete nahradiť napríklad existujúce záclony a na noc zvoliť druhú látku s nízkou priepustnosťou svetla, ktorá Vám zaručí dokonalé súkromie. Máte tak všetko v jednom a nemusíte voliť medzi dizajnom a zatienením.

Akonáhle sa rozhodnete pre dané prevedenie, čaká Vás výber látky a farby. Určite sa zamerajte na to, čo od danej látky budete očakávať. Okrem gramáže látky pre Vás budú dôležité tieto tri vlastnosti látok: pohltenie (absorpcia), priepustnosť (transmisia) a odrazenie (reflexia). Vďaka týmto vlastnostiam zistíte:

  • koľko % daná látka prepúšťa svetla do miestnosti

  • koľko % svetla pohlcuje

  • koľko % svetla odrazí



A čo následná údržba? Tá je veľmi jednoduchá. Plissé stačí utrieť suchou utierkou, prípadne opatrne očistiť vysávačom. Látky označené ako "Vhodné pre ručné pranie" potom môžete jednoducho ponoriť do kúpeľa s teplotou 30 ° s prídavkom čistiaceho prostriedku. Dôkladne umyjete, zavesíte naspäť a necháte uschnúť.



Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Nový variant prevedenia žalúzie Cetta – Flexi systém

Vonkajšie žalúzie Cetta patria medzi obľúbený typ vonkajšieho tienenia. Ich lamely v tvare písmena „C“ sú ponúkané v niekoľkých variantoch. Na našom e-shope k žalúziám Cetta 80 a Cetta 65 pribudol nový variant a to Cetta 60 Flexi.

Netypické vertikálne žalúzie

Vertikálne žalúzie sú elegantné, ľahko sa udržujú a naviac sa hodia nielen pre väčšie presklené plochy, ale aj pre plochy atypické. Ak vám tento typ tienenia páči, môžete si ho nechať v podstate pre akékoľvek okno.

Tienenie pre moderný dom, to sú screenové rolety

Energetická úspora je vďaka technológiám stále výraznejšia a nie je preto divu, že pasívne domy sú veľmi populárne. Fungujú na princípe systému vytápania, riadeného vetrania a využívania pasívneho zdroju tepla pomocou rekuperačnej jednotky. A ani tu nesmie chýbať účinné tienenie, ktorá zaistí ochladenie interiéru v teplých letných mesiacoch. Aké vybrať?

Ide cez aplikácie ovládať aj Vaše súkromie?

V čase chytrých telefónov už sa nemusíte po dovolenke vracať do prehriateho bytu, alebo sa cestou z hôr strachovať, že dorazíte do vymrznutého domu. Pomocou riadiacich systémov a chytrého telefónu to máte pevne v rukách a na diaľku môžete ovládať celý dom od žalúzií, až po garáž a alarm. Ako to funguje?