zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako si správne vybrať plissé

Ak ste hľadali vhodné a variabilné riešenie pre Vaše okná medzi látkovým tienením, určite ste narazili na plissé. Je vhodné takmer pre všetky typy okien a nájdete medzi ním aj prevedenie pre strešné okná alebo zimné záhrady. Samozrejmosťou je potom veľká škála materiálov a farieb.v.

V prvom rade si vyberte, ako chcete plissé ovládať, či pomocou šnúry alebo madla. Výhodou madla je možnosť ovládať plissé aj v ťažko dostupných miestach a to jednoducho pomocou doplnkovej ovládacej tyče.

Plissé sa potom vyťahuje a sťahuje za pomoci spodného profilu, prípadne môžu byť pohyblivé oba profily. Toto riešenie prináša radu výhod, pretože nie ste obmedzení pevným horným profilom a môžete plissé umiestňovať podľa aktuálnej potreby po celej dĺžke okna.

Revolučným plissé je dozaista dvoj-látkové prevedenie. Kombinácia dvoch ľubovoľných látok totiž umožňuje cez deň používať plissé ako dekoratívny prvok, ktorým môžete nahradiť napríklad existujúce záclony a na noc zvoliť druhú látku s nízkou priepustnosťou svetla, ktorá Vám zaručí dokonalé súkromie. Máte tak všetko v jednom a nemusíte voliť medzi dizajnom a zatienením.

Akonáhle sa rozhodnete pre dané prevedenie, čaká Vás výber látky a farby. Určite sa zamerajte na to, čo od danej látky budete očakávať. Okrem gramáže látky pre Vás budú dôležité tieto tri vlastnosti látok: pohltenie (absorpcia), priepustnosť (transmisia) a odrazenie (reflexia). Vďaka týmto vlastnostiam zistíte:

  • koľko % daná látka prepúšťa svetla do miestnosti

  • koľko % svetla pohlcuje

  • koľko % svetla odrazí



A čo následná údržba? Tá je veľmi jednoduchá. Plissé stačí utrieť suchou utierkou, prípadne opatrne očistiť vysávačom. Látky označené ako "Vhodné pre ručné pranie" potom môžete jednoducho ponoriť do kúpeľa s teplotou 30 ° s prídavkom čistiaceho prostriedku. Dôkladne umyjete, zavesíte naspäť a necháte uschnúť.



Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Nestresujte sa nákupom tienenia - s nami objednáte rýchlo a z pohodlia domova

Aj naďalej sa situácia vyvíja tak trochu nepredvídateľne a čo je dnes, nemusí byť zajtra. Máme pre vás ale dobrú správu - nákup tienenia online funguje bez obmedzenia a nemusí tak byť zbytočne strašiak a žrút času.

Aké sú hlavné rozdiely pergoly ARTOSI v porovnaní s konkurenčnými bioklimatickými pergolami?

Počas minulého roka sme mali možnosť zúčastniť sa na 3 veľkých veľtrhoch a tak si prejsť viac konkurenčných pergol. Článok nemá slúžiť na hanobenie cudzích produktov, ale na zdôraznenie výhod a kladv pergoly ARTOSI. Ak sa chystáte na kúpu bioklimatickej pergoly na vašu terasu a plánujete si prejsť viac predajcov, zamerajte sa na nasledujúce body. 

Buďte pánmi dňa a noci - kúpte si duoroletu

Látkové duorolety sú nielen veľmi efektívne, ale tiež dokonale praktické. Vďaka duoreletám doslova ovládnete deň i noc.

Ako vymerať podomietkové purenitové boxy pre vonkajšie žalúzie?

Purenitové boxy sú nielen najideálnejší variant pre podomietkové vonkajšie žalúzie, ale aj jeden z najjednoduchších produktov na vymeranie. Vďaka jednoduchému vymeraniu sú vhodným produktom pre objednanie práve na e-shope.