zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako si správne vybrať tieniacu techniku?

Stretol sa s tým asi každý. Otravné slnečné lúče, nepríjemné svetlo z ulice, zvedavé pohľady okoloidúcich. Všetky tieto problémy môžu nastať, ak svoje okná neochránite vhodným zatienením. Ako si ale správne vybrať z veľkého množstva typov a prevedení tieniacej techniky?

V prvom rade si musíte položiť otázku, čo vlastne od tieniacej techniky očakáváte.Zajímá vás hlavne cena, vzhľad alebo funkčnosť? Chcete tienenie vnútorné alebo vonkajšie? Na tieto otázky si odpovedzte hneď na začiatku - celý proces nákupu potom bude oveľa jednoduchší.

Ak sa v ponuke ešte úplne neorientujete, tu je stručný výťah:

Do vnútorného tienenia patria horizontálne a vertikálne žalúzie, látkové rolety, plisé, japonské posuvné steny či drevené žalúzie. Výhodami vnútorného tienenia sú nízka cena, veľký výber prevedenia a jednoduchá montáž. Vďaka širokej škále farieb, materiálov a vzorov môžete pri utváraní vzhľadu miestnosti doslova čarovať.

Pokiaľ máte vyššie nároky a chcete, aby tieniaca technika pôsobila tiež ako zvuková alebo tepelná izolácia, vyberte skôr exteriérové tienenie. Napr. vonkajšie žalúzie či rolety, ktoré navyše slúžia ako bezpečnostný prvok. Nezabudnite ani na markízy - tie v teplých letných dňoch ochránia pred slnkom váš balkón alebo terasu.

Až potom, čo máte jasno v typu tienenia, premýšľajte nad ďalšími parametrami. Dôležitý je hlavne spôsob ukotvenia alebo spôsob ovládania - manipulácia s tienením pre vás musí byť pohodlná a pokiaľ možno čo najjednoduchšia.

Ak nakupujete žalúzie online, čaká vás aj zameriavanie. K tomu stačí klasický meter a návod na vymeranie, ktorý si stiahnite rovno spoločne s návodom na montáž a údržbu. S týmito dokumentmi za chrbtom, už by ste mali presne vedieť, čo vás s daným tienením čaká.

Tak. Snáď v tom máte jasnejšie. Vybrať vhodný typ tienenia podľa vašich požiadaviek, spôsob ukotvenia alebo ovládania a nakoniec aj farbu a povrchovú úpravu. Je to vlastne celkom hračka.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Drevené žalúzie alebo hliníkové žalúzie v imitácii dreva?

Páčia sa Vám krásne drevené žalúzie? V tomto článku Vám chceme poradiť v prípade, že hľadáte drevené tienenie. Máte v podstate 2 možnosti. 

NOVINKA pre milovníkov látkových roliet! Prehliadnite si látkovú roletu Larra

Látkové rolety sú vďaka svojim funkčným vlastnostiam, ale aj krásnemu vzhľadu, stále populárnejšie. Z toho dôvodu teraz rozširujeme našu ponuku o látkovú roletu Larra, ktorá sa pyšní unikátnymi vlnitými tvarmi, ktoré rozžiaria váš interiér.

Obľúbené duorolety máme taktiež aj vo farebných odtieňoch!

Špeciálnym typom rolety sú tzv. duorolety, ktoré kombinujú dva pruhy látok. Jeden pruh je priehľadný a druhý tieniaci, takže si môžete ľahko regulovať koľko svetla pustite do interiéru. Tento typ je tienenia je výnimočný nielen svojou funkčnosťou, ale taktiež dizajnom. Po novom si okrem stávajúcich odtieňov môžete vybrať aj z ďalších farieb, ktoré zaručene rozžiaria váš interiér.

Recyklované materiály pre výrobu purenitových boxov

V dnešnej dobe je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým sústrediť sa na udržateľnosť a ekologické postupy vo všetkých oblastiach nášho života, vrátane výrobného priemyslu. Recyklované materiály sa stávajú kľúčovým prvkom v boji proti plytvaniu zdrojmi a znečisteniu životného prostredia. Tento článok sa zameriava na využitie recyklovaných materiálov vo výrobe, konkrétne na príklade purenitového boxu a bočného ostene, kde sa ukazuje, ako môžu byť inovatívne materiály využité na vytvorenie kvalitných a trvanlivých produktov.