zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako si správne zvoliť tienenie do strešných okien

Zážitok z nákupu: tienenie do strešných okien ponúka vyše 200 farebných variant

 

Strešné okná + žalúzie (rolety) patria neodmysliteľne k sebe. Vhodne zvolené tienenie zníži teplotu vo vašom podkroví pokojne aj o niekoľko stupňov Celzia a navyše k tomu skvele vyzerá. Aby nie - veď si môžete vybrať z veľkého množstva farebných odtieňov!

 

Jednoduchšie to už byť nemôže

Nákup tienenia do strešných okien je až neuveriteľne jednoduchý - väčšina okien má totiž štandardizované rozmery, takže tienenie kúpite presne na typ svojho okna. Platí to pre všetky strešné okná firiem DOBROPLAST, Fakro, Langer, Prima Fenestra, Okpol, RoofLITE, Velux, Roto a Zíma. U týchto stačí nájsť na okne štítok, z neho opísať kód okná, a podľa neho potom kúpiť roletu alebo žalúziu v požadovanej farbe.

Ak máte okno od iného, než uvedeného výrobcu, potom vás čaká meranie. Ani to však nie je žiadna veda - vezmite do ruky zvinovací meter a premerajte rozmery u skla a pri ráme okna. Tienenie pre vás vyrobíme priamo na mieru.

Dosť bolo merania - poďte na to zaujímavejšie. Čím presne môžete svoje strešné okná osadiť?

Žalúzie: obrovské spektrum možností

Žalúzie do strešných okien sa na prvý pohľad nelíšia od žalúzií klasických, ale jeden rozdiel medzi nimi predsa len je. Pri detailnejšom skúmaní si všimnete, že po stranách vedú hliníkové lišty. Nie sú tu náhodou - lišty zabraňujú prieniku svetla po stranách okna a zaručujú tak dokonalé zatienenie.

Všetko ostatné je osvedčená klasika, ktorú zrejme dobre poznáte z horizontálnych žalúzií. Lamely žalúzie ovládate jazdcom na vodiacej lište alebo otočným kolieskom na hornej lište (ku ktorému si kúpte aj ovládaciu tyč, ak máte okno veľmi vysoko). Môžete ich mať úplne vytiahnuté, úplne stiahnuté alebo na akejkoľvek pozícii medzi týmito extrémami. A naklápaním lamiel regulujete, koľko svetla do miestnosti pustíte.

Za zmienku stojí aj farebná škála. Hoci nie je tak bohatá, ako u roliet alebo plissé, len u nás kúpite žalúzie až v 50 farebných odtieňoch - najčastejšie striebornej, šedej a hnedej. Určite si vyberiete.

Rolety: pre absolútne pohodlie


Rolety na rozdiel od žalúzií nejde naklápať, môžete ich "len" vyťahovať a sťahovať do ľubovoľnej pozície. Absencia naklápacích lamiel má však tiež obrovskú výhodu - rolety vďaka celistvej ploche perfektne zatemňujú.

 

Len na našom e-shope si môžete vybrať z troch kategórií látok, z ktorých absolútna väčšina má nulovú priepustnosť svetla. Ak chcete vo svojom podkroví vytvoriť útulnú miestnosť na spánok či popoludňajší odpočinok, rolety sú na tento účel úplne ideálne. Na výber potom samozrejme máte aj látky s vyššou priepustnosťou.

A to ešte nehovoríme o farbách. Keďže sú rolety vyrobené z látky, zaobstaráte ich v prakticky v akomkoľvek mysliteľnom farebnom prevedení. Len u nás ich máme na výber 51 - a zastúpené sú v nich všetky základné farby.

 

Plisé: elegantná dáma pre náročných


Plissé sa od žalúzií a roliet líšia hlavne vo vzhľade - na rozdiel od svojich súrodencov nemá bočné vodiace lišty, lamely sú tu vedené v pevnom oceľovom lanku. Plissé tak pôsobí veľmi elegantne - skvele sa vyníma hlavne v drevených oknách s masívnym rámom.

Dokonalý vzhľad plissé dokresľujú elegantný systém skladania látky a hlavne obrovská farebná škála. Na našom e-shope nájdete 70 farebných odtieňov, z ktorých si jednoducho nejde nevybrať.

A je to - teraz už viete všetko podstatné. Pusťte sa rovno do nákupu - alebo nám v prípade otázok napíšte na info@zaluziedomu.cz. Odpovieme každému.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




S pergolou ARTOSI máte kontrolu nad svetlom aj v dome

V posledných rokoch sa bioklimatické pergoly stali veľmi obľúbenými. Mnoho ľudí však stále váha nad otázkou, či táto konštrukcia nezatieni priľahlé obývacie priestory. Odpoveď je jasná – s bioklimatickou pergolou máte plnú kontrolu nad tým, koľko svetla do vášho domu necháte prenikať.

Tepelná stabilita budov - tieniaca technika (2. diel)

A máme tu ďalší diel zo série článkov od pána inžiniera architekta Petra Brandejského. V tejto časti preberieme štandardy bývania, možnosti pre zlepšenie tepelnej stability a ďalšie. Tak sa pustite do čítania...

 

 

Žalúzie deň a noc

Názov žalúzie deň a noc sa síce veľa používa, ale nejedná sa o správne označenie. Aj napriek pruhovemu dizajnu, vďaka ktorému tienenie naozaj pripomína žalúzie, sa typovo jedná o rolety. 

Krivý chod žalúzií alebo zlého naklápania lamiel? Poradíme, ako to vyriešiť

Pripravili sme pre vás ďalšie dva jednoduché postupy na opravu dvoch nejčastějších porúch interiérových žalúzií, krivého chodu a zlého naklápanie lamiel.Opravy nie sú zložité a nepotrebujete k nim žiadne špeciálne náradie. K oprave vám postačí vybavenie domácnosti.