zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako si vybrať horizontálne žalúzie?

Horizontálne žalúzie ideálne vyberajte podľa toho, aké máte okno. Plastové, drevené a hliníkové okná totiž majú svoj typický vzhľad - a nie každá žalúzia na nich vyzerá dobre. Akú žalúziu by ste vo vašom prípade mali zvoliť?

Žalúzie do plastových okien

Pokiaľ máte okná plastové, je výber celkom ľahký. Do týchto okien si totiž môžeme vybrať zo všetkých prevedení a variantov. Napriek tomu vám ale odporúčame hlavne žalúzie HIT I alebo žalúzie HIT II - tieto boli navrhnuté priamo pre plastové okná a vyzerajú na nich najlepšie.

Aké sú medzi nimi rozdiely? Žalúzie HIT I má predĺžené telo a je širšia než decentnejšia HIT II. Ak meníte na svojom okne starú žalúziu za novú, budete zrejme potrebovať HIT I. V prípade inštalácie žalúzie HIT II by vám totiž po stranách vznikli diery.

Žalúzie HIT II pôsobia elegantnejším dojmom, pretože majú krytky zapustené v tele žalúzie. Medzi prvou lamelou a telom žalúzie je navyše výlisok, ktorý zabraňuje presvitaniu svetla.



HIT I – často používené žalúzie s predĺženým telom a šírkou

HIT II – elegantná žaluzie s úzkým a pevným telom

Žalúzie do drevených okien

Drevené okná môžeme ešte rozdeliť na tri podkategórie:

  • Euro okná
  • kastlová okná
  • medzi-sklenné okná

U Euro okien platí úplne to isté, čo pri oknách plastových - odporúčame pre nich žalúzie HIT I alebo žalúzie HIT II. Len si k nim nezabudnite doobjednať dištančné podložky - kvôli úzkej zasklievacej lište ich budete potrebovať. U nás na e-shope túto možnosť samozrejme máte.

Pri starých kastlových oknách sa žalúzie obvykle montujú do medzipriestoru okna. Priestor medzi jednotlivými oknami býva okolo 20-30cm, preto sa sem najlepšie hodia žalúzie Systém 25. Pri objednávke takej žalúzie v našom e-shope v špecifikácii zaškrtnite, že chcete prevedenie "interiérová".


Žalúzie Systém 25 - ovládanie na retiazku bez krycieho profilu 


V niektorých panelových bytoch a starších domoch, kde ešte nie sú nové plastové okná, sa môžete stretnúť s takzvanými "medziskla". Sú to okná, ktoré majú dve sklá tesne pri sebe. Pre montáž týchto žalúzií je potrebné okná rozskrutkovať a vložiť do nich ideálne horizontálne žalúzie Systém 25 so špecifikáciou medzi-sklenné.

Žalúzie do hliníkových okien

Hliníkové okná sú vďaka svojim úzkym a pevným rámom veľmi elegantné, preto môžeme doporučiť decentné žalúzie HIT II alebo žalúzie Systém 25.

Žalúzie Systém 25 s krycím horným profilom - ovládanie na šnúru a povrázok

Ktorú z nich zvoliť, to záleží hlavne na rozmeru vašich okien. Okná v šírke do 2m a celkovej plochy 2,5m2 osaďte žalúziami HIT II - budú potom vyzerať skvele.

Pokiaľ ale máte okná väčšie, než udané rozmery, odporúčame skôr horizontálne žalúzie Systém 25 Large. Na vaše želanie vyrobíme túto žalúziu so špeciálnou planétovou prevodovkou, vďaka čomu potom môže byť široká až 3,4m!

Energy: horizontálne žalúzie pre náročných

Energy sú špeciálne horizontálne žalúzie pre "fanšmekerov". Vyzerajú rovnako, ako žalúzie HIT I, ale ovládate ich diaľkovým ovládačom bez nutnosti prívodu elektriny. Ovládanie totiž poháňa solárna energia a dobíja sa zo slnečného svitu. A nebojte - spoľahlivo funguje aj v noci. Počas dňa sa totiž bezpečne stačí dobiť.


Energy - výnimočná žalúzia so solárnym pohonom



 

Ponuka horizontálnych žalúzií

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Plastové palubovky: Aké zvoliť?

Plastové palubovky sú trendom, ktorý vzrastá na obľube a vytláča palubovky drevené. Dôvod je jasný, ľahko sa montujú, môžete si vybrať zo širokej ponuky farebných odtieňov a sú prakticky bezúdržbové.

Ako zamerať a namontovať sieť proti hmyzu?

Každý v lete rieši rovnaký problém - otravný hmyz. Ako to urobiť, aby ste si večer mohli v pokoji rozsvietiť a nebáť sa, že vám všetok hmyz nalieta do domu? Jednoduchým riešením sú siete proti hmyzu.

Krivý chod žalúzií alebo zlého naklápania lamiel? Poradíme, ako to vyriešiť

Pripravili sme pre vás ďalšie dva jednoduché postupy na opravu dvoch nejčastějších porúch interiérových žalúzií, krivého chodu a zlého naklápanie lamiel.Opravy nie sú zložité a nepotrebujete k nim žiadne špeciálne náradie. K oprave vám postačí vybavenie domácnosti.

Kde použiť japonské steny?

Počuli ste už o japonských stenách? Ak áno, tak je skvelé, že máte prehľad. A viete, že sa dajú použiť aj inam, než len k zatieneniu okien? Ak nie, tak si prečítajte nasledujúci článok.