zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako si vybrať vertikálne žalúzie?

Vezmeme to pekne postupne. Vertikálne žalúzie majú využitie predovšetkým pre väčšie plochy. Je to dané možnosťou použitia až do šírky 5,9 m a maximálnej plochy 12,5m2. Dnes už neplatí, že sa používajú len do kancelárií. Samozrejme sa používajú hlavne do reprezentatívnych firemných priestorov, ale je čím ďalej častejšie, že vertikálne žalúzie môžeme vidieť v rodinných domoch či bytoch. Vyberáme z obrovskej palety kvalitných látok a farebného prevedenia.

Aké sú možnosti výberu?

Ako vybrať vertikálne žalúzie

 

Základné rozdelenie je medzi šírkou lamiel 89mm a 127mm. Tu platí, že ak máte užší priestor okna cca pod 1,5 m bežnej šírky, pokojne zvoľte užšiu variantu 89mm. Pri ostatných rozmerov sa už oplatí širšia lamela 127mm. Ako správne vertikálne žalúzie vymerať, sa dozviete v našom návode na vymeranie.

Čo látky a farby?

Farebné prevedenie je rozdelené do 4 kategórií. Základné prevedenie neznamená, že je menej kvalitné, ale látka je dosť používaná a dobre dostupná aj pre nás. Preto je jej cena iná ako u drahších látok, ktoré vozíme napríklad až z blízkeho východu. Každá látka má v tabuľke vyznačené údaje o odraze, pohltení a priepustnosti. Poďme sa na jednotlivé vlastnosti látky pozrieť bližšie.

Gramáž určuje váhu látky, teda počet kg na m2, všeobecne sa dá povedať, že čím väčšia gramáž tým nižšia priepustnosť látky a väčšie zatemnenie. Ostatné vlastnosti látky sú uvádzané v% a značí koľko svetla je daná látka schopná pohltiť, odraziť a prepustiť do interiéru. Ak budete chcieť napríklad iba nahradiť klasické záclony, vyberajte z látok s nízkou gramážou a vysokým percentom priepustnosti. Kategórie látok zatemňujúcich je už podľa názvu nabitá látkami, ktoré neprepustia vôbec žiadne svetlo a sú vhodné k čo najväčšiemu zatemneniu.

Na čo ďalšie si dať pozor?

Montáž do steny či stropu je jasná. Keď si vyberiete možnosť do stropu, budete koľajnicu montovať rovno do stropu. Keď možnosť do steny, dostanete od nás ešte konzolku, cez ktorú pohodlne namontujete koľajnicu do steny. Umiestnenie ovládania je vždy z pohľadu z interiéru na okno. Len popremýšľajte, na akej strane budete chcieť ovládanie. Aby Vám potom neprekážal treba písací stôl, posteľ či skrinka.

Pri spôsobe sťahovania sa najčastejšie používa spôsob doprava či doľava podľa toho, kde máte väčšie miesto vedľa okna. Keď je žalúzia na šírku dosť veľká a máte okolo okna miesto, odporúčame pokojne zadať sťahovanie opona.

 

Ponuka vertikálnych žalúzií

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Vertikálne žalúzie - jednotka v oblasti tienenia kancelárskych priestorov

Vertikálne žalúzie sú stálicou v oblasti tienenia kancelárskych a komerčných priestorov. A nie je tomu tak iba náhodou.

 

 

Novinka v našej ponuke - sekcionálne garážové brány na mieru

Je tu chladnejšie počasie a s ním zazimovávanie rozostavaných domov, chát a chalúp. Často je s tým spojená aj potreba uzavretia do teraz otvorených garáží a vjazdov a premŕzanie miestností vďaka starým netesniacim bránam. Poďte to zavčas vyriešiť – máme na to liek.

 

 

Ako vyčistiť markízu

Potrebujete si zatieniť miesto na príjemné posedenie pri raňajkách či večeri, kedy vám slnko svieti priamo na verandu? Alebo chcete jednoducho zamedziť priamemu prieniku slnečných lúčov v priebehu dňa do miestnosti? K tomu je ideálnym riešením markíza. V tomto článku vám vysvetlím, ako sa veľmi jednoducho a šetrne o markízu starať, aby svoj účel mohla spĺňať čo najdlhšie.

Ako vybrať žalúzie?

Keď padne slovo žalúzie, každý si väčšinou vybaví tienenie na okne. Keď ale príde na vec a je potrebné sa rozhodnúť, aké žalúzie zaobstarať domov, nie je výber už taký jasný. Preto sme pre vás pripravili článok, v ktorom popíšeme 3 základné druhy žalúzií.