zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako vybrať látku do strešných okien?

V dnešnej dobe keď je aj v menších mestách dostatok svetelného smogu, môžu nezatienené strešné okná narušiť nás spánok. Budiť nás môže taktiež úplný spln. V letných dňoch je to naopak horúce slnko, ktoré nám bez poriadnej klimatizácie nedovolí zostať v miestnosť. Ako teda vybrať tienenie pre kľudný spánok či letný pobyt v podkroví domu?

Do strešných okien môžete zvoliť rovnaký typ tienenia, aký máte v celom dome. Či už to sú horizontálne žalúzie, plisé alebo látkové rolety. My sa dnes pozrieme akú voliť látku ak chcete plisé, žalúzie či rolety.

Či mať v miestnosti úplnú tmu?

Do spálne a izieb, ktoré primárne slúžia pre odpočinok a spanie, voľte látku, ktorá nepripustí žiadne svetlo. U každej látky rolety typu R-lite, ktorú máme v ponuke, nájdete všetky dôležité vlastnosti látky, ako sú odrazenie, pohltenie či priepustnosť svetla. 

Ktoré látky sú vhodné do miestností, kde trávime čas i behom dňa?

Do obývacích a detských izieb je vhodné zvoliť látku, ktorá do istej miery svetlo prepustí. Vy si tak nebudete musieť presvetľovať umelým osvetlením a zároveň látka zníži teplotu v miestnosti.

TIP! Farbu látky vyberajte rovnakú či podobnú ako v miestnosti. Slnečné lúče ju v malej miere premietnu do okolitého prostredia.

Pre väčšiu variabilitu zvoľte plisé žalúzie

Ak si prajete väčšiu variabilitu regulácie svetla, potom vám do strešných okien odporučíme plisé žalúzie. U nich si môžete vybrať z rôznych prevedení.

Jedna z variant je plisé s pohyblivým profilom. Toto tienenie môžete v okne posúvať podľa toho, v akej časti práve preniká ostré svetlo. Ostatné časti môžu zostať otvorené. Do miestnosti vám tak bude prechádzať len príjemné denné svetlo.

V prípade, že máte miestnosť so strešným oknom tam, kde trávite čas cez deň a zároveň tu aj spíte, tak máme taktiež riešenie. Tím sú plisé s dvojitou látkou. U tohoto prevedenia si sami zvolíte látku na deň a inú látku na noc. 

Plisé je elegantné tienenie ktoré vám v miestnosť vykúzli príjemné svetlo a pritom vám umožní výhľad vonku.

Majte vaše podkrovie vybavené tým správnym tienením do strešných okien.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




Ako zamerať a namontovať sieť proti hmyzu?

Každý v lete rieši rovnaký problém - otravný hmyz. Ako to urobiť, aby ste si večer mohli v pokoji rozsvietiť a nebáť sa, že vám všetok hmyz nalieta do domu? Jednoduchým riešením sú siete proti hmyzu.

Plastové ploty: ako si vybrať ten správny?

Plastové ploty sú skvelou voľbou, sú pevné a trvanlivé, nestrácajú farbu a nemusíte sa o ne starať. Ale  nie je plot ako plot a nie všetky plastové ploty majú tieto príjemné vlastnosti. Ale ako si vybrať ten správny a nešliapnuť vedľa?

Je potreba siete proti hmyzu na zimu upratovať?

Žiadne z našich sietí proti hmyzu nie je treba na zimu upratovať. Sú vyvinuté z hliníkových zliatin prispôsobených na vonkajšie prostredie ...

Vonkajšie tienenie šetrí náklady na klimatizáciu, ročne usporí aj niekoľko stoviek

Klimatizácia patrí medzi najväčších žrútov elektrickej energie v domácnostiach. Úspornejšie modely za hodinu prevádzky spotrebujú približne jeden kW, menej úsporné aj 1,5 kW. Pri priemernej cene elektriny cca 0,20 eur za kWh to znamená, že klimatizácia, ktorú máte pustenú od 8:00 do 22:00, vás na elektrine stojí denne okolo 2,50 eur a viac. Ušetriť za prevádzku pritom môžete, keď si zaobstaráte vonkajšie žalúzie alebo rolety. Ako je to možné?