zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako vybrať látku do strešných okien?

V dnešnej dobe keď je aj v menších mestách dostatok svetelného smogu, môžu nezatienené strešné okná narušiť nás spánok. Budiť nás môže taktiež úplný spln. V letných dňoch je to naopak horúce slnko, ktoré nám bez poriadnej klimatizácie nedovolí zostať v miestnosť. Ako teda vybrať tienenie pre kľudný spánok či letný pobyt v podkroví domu?

Do strešných okien môžete zvoliť rovnaký typ tienenia, aký máte v celom dome. Či už to sú horizontálne žalúzie, plisé alebo látkové rolety. My sa dnes pozrieme akú voliť látku ak chcete plisé, žalúzie či rolety.

Či mať v miestnosti úplnú tmu?

Do spálne a izieb, ktoré primárne slúžia pre odpočinok a spanie, voľte látku, ktorá nepripustí žiadne svetlo. U každej látky rolety typu R-lite, ktorú máme v ponuke, nájdete všetky dôležité vlastnosti látky, ako sú odrazenie, pohltenie či priepustnosť svetla. 

Ktoré látky sú vhodné do miestností, kde trávime čas i behom dňa?

Do obývacích a detských izieb je vhodné zvoliť látku, ktorá do istej miery svetlo prepustí. Vy si tak nebudete musieť presvetľovať umelým osvetlením a zároveň látka zníži teplotu v miestnosti.

TIP! Farbu látky vyberajte rovnakú či podobnú ako v miestnosti. Slnečné lúče ju v malej miere premietnu do okolitého prostredia.

Pre väčšiu variabilitu zvoľte plisé žalúzie

Ak si prajete väčšiu variabilitu regulácie svetla, potom vám do strešných okien odporučíme plisé žalúzie. U nich si môžete vybrať z rôznych prevedení.

Jedna z variant je plisé s pohyblivým profilom. Toto tienenie môžete v okne posúvať podľa toho, v akej časti práve preniká ostré svetlo. Ostatné časti môžu zostať otvorené. Do miestnosti vám tak bude prechádzať len príjemné denné svetlo.

V prípade, že máte miestnosť so strešným oknom tam, kde trávite čas cez deň a zároveň tu aj spíte, tak máme taktiež riešenie. Tím sú plisé s dvojitou látkou. U tohoto prevedenia si sami zvolíte látku na deň a inú látku na noc. 

Plisé je elegantné tienenie ktoré vám v miestnosť vykúzli príjemné svetlo a pritom vám umožní výhľad vonku.

Majte vaše podkrovie vybavené tým správnym tienením do strešných okien.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




Žalúzie deň a noc

Názov žalúzie deň a noc sa síce veľa používa, ale nejedná sa o správne označenie. Aj napriek pruhovemu dizajnu, vďaka ktorému tienenie naozaj pripomína žalúzie, sa typovo jedná o rolety. 

Sú vhodné žalúzie do vlhkého prostredia?

Snáď v každom dome či byte sa rieši táto otázka. V kúpeľni, práčovni či pri bazéne. V týchto miestnostiach je nesmierne vlhko ...

Siete proti hmyzu, aké sú možnosti s prichádzajúcimi teplými dňami?

Jar ťuká na dvere a s tým aj teplejšie dni a častejšie vetranie našich domov, bytov a kancelárií. Okenné a dverové siete sa preto vyplatí kúpiť práve teraz.

Ako vyzerá správne zabalená zásielka? Diel druhý.

V minulom článku sme si pre predstavu ukázali, ako vyzerajú balíky s tovarom, ktorý si objednáte v eshope Labona. Budeme pokračovať v rovnakom duchu a ukážeme si ďalšie zásielky našich produktov. Tentoraz sa pozrieme bližšie na vnútorné látkové tienenie.