zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako vybrať projekt pre stavbu svojpomocne?

Rastúcim trendom v českom stavebníctve je stavba domu svojpomocne. Len vlani tak v Česku pribudlo okolo päť tisíc stavebníkov a ich počet sa medziročne zvyšuje o 30%. Realizácia stavby vlastnými rukami obnáša svoje výhody. Jedným z najdôležitejších článkov procesu je príprava kvalitnej projektovej dokumentácie a preto je kľúčové túto časť nepodceniť.

Prečo stavať svojpomocne?

Hlavným dôvodom, prečo stavbu zrealizovať svojpomocne, sú financie. Pri využití Vašich skúseností, skúseností priateľov a šikovných remeselníkov môžete ušetriť až 30% nákladov na stavbu, čo v praxi znamená napríklad milión korún. Avšak nie všetky práce môžete realizovať sami. Napríklad elektroinštalácie a plyn si musíte nechať realizovať od kvalifikovanej firmy, ktorých doklady budú súčasťou žiadosti o kolaudačné súhlas.

Základom úspechu je kvalitný projekt

Aby ste predišli možným problémom pri stavbe i užívaní je nutné si na začiatku nechať vyhotoviť kvalitnú projektovú dokumentáciu, ktorá bude vopred tvorená pre svojpomocnú realizáciu.

 

Najjednoduchší a tiež najrýchlejšia cesta k získaniu projektovej dokumentácie je výber už pripraveného typového projektu od niektorej z firiem na trhu. Problémom bohužiaľ často býva, že typové projekty nie sú pripravené pre stavbu svojpomocne. Komplikovaný tvar domov, neefektívne riešenie vnútorných dispozícií a zložitý tvar strechy bývajú najčastejšie chyby, s ktorými si stavebník nemá šancu stavbu zrealizovať sám a musí si tak k stavbe prizvať odbornú firmu čím dochádza k predraženie stavby.

 

Projekty moderných typových rodinných domov pripravených na svojpomocnú výstavbu nájdete na domysvepomoci.cz. Domy majú jednoduchý funkčný dizajn vhodný pre svojpomocné stavebníkov a inteligentné premyslené riešenia vnútorných dispozícií, ktoré vám ušetria financie, urýchli výstavbu a často prekvapí tým, ako jednoducho možno riešiť zložité problémy. Príprava takéhoto projektu trvá približne mesiac.

 

Často sa stáva, že sa nepodarí si z ponúkaných typových projektov vybrať ten správny, ktorý by Vám vyhovoval najviac. Niekde by ste chceli väčšie obývačka, niekde zasa zrušiť priečku medzi toaletou a kúpeľňou. Preto je možné nájsť aj takého predajcu typových domov ako domysvepomoci.cz, ktorý Vám umožní realizovať tieto drobné zmeny v projekte úplne zadarmo.

 

Ak by ste si ani tak nevybrali projekt typového domu, je možné navrhnúť individuálny projekt. Ten bude vytvorený priamo na mieru Vašim potrebám a požiadavkám s ohľadom na to, aby dom zastával základné vlastnosti pre výstavbu svojpomocne - jednoduchosť, funkčnosť, inteligentné riešenia dispozícií a navyše s tradičným vzhľadom v modernom poňatí. Nevýhodou individuálneho domu je dlhšia doba prípravy projektu.

 

Majte na pamäti, že investície do bývania býva na celý život. Premyslený, funkčné návrh Vášho domu zaistí, že sa Vám v dome bude dobre bývať počas celého života.


Pavel Hrdlička




Dverná sieť – praktické a elegantné riešenie

Premýšľate, ako sa najlepšie ochrániť pre náletmi otravného hmyzu? Váš dom môžete vybaviť sieťami do okien a dverí, ktoré vás problémov jednoducho zbavia. A nemusíte sa báť, siete nemusia byť len nevzhľadné a nepraktické, v našej ponuke nájdete produkty z kvalitných materiálov, v rôzne farebných prevedeniach, ktoré váš domov naopak skrášlia!

Je potreba siete proti hmyzu na zimu upratovať?

Žiadne z našich sietí proti hmyzu nie je treba na zimu upratovať. Sú vyvinuté z hliníkových zliatin prispôsobených na vonkajšie prostredie ...

Vystavovali sme na Stavotechu v Olomouci - Stálo to za to

Minulý týždeň sme si vyskúšali niečo úplne nové - vystavovali sme na stavebnom veľtrhu Stavotech v Olomouci, ktorý prebehol od 5. do 7 novembra 2015.

Originálne tienenie okien - to sú látkové rolety deň a noc

V posledných rokoch oživili ponuku klasických látkových roliet aj výnimočné rolety s názvom deň a noc, zebra alebo v skratke duorolety. V čom sa líšia od bežných roliet?