zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako vybrať projekt pre stavbu svojpomocne?

Rastúcim trendom v českom stavebníctve je stavba domu svojpomocne. Len vlani tak v Česku pribudlo okolo päť tisíc stavebníkov a ich počet sa medziročne zvyšuje o 30%. Realizácia stavby vlastnými rukami obnáša svoje výhody. Jedným z najdôležitejších článkov procesu je príprava kvalitnej projektovej dokumentácie a preto je kľúčové túto časť nepodceniť.

Prečo stavať svojpomocne?

Hlavným dôvodom, prečo stavbu zrealizovať svojpomocne, sú financie. Pri využití Vašich skúseností, skúseností priateľov a šikovných remeselníkov môžete ušetriť až 30% nákladov na stavbu, čo v praxi znamená napríklad milión korún. Avšak nie všetky práce môžete realizovať sami. Napríklad elektroinštalácie a plyn si musíte nechať realizovať od kvalifikovanej firmy, ktorých doklady budú súčasťou žiadosti o kolaudačné súhlas.

Základom úspechu je kvalitný projekt

Aby ste predišli možným problémom pri stavbe i užívaní je nutné si na začiatku nechať vyhotoviť kvalitnú projektovú dokumentáciu, ktorá bude vopred tvorená pre svojpomocnú realizáciu.

 

Najjednoduchší a tiež najrýchlejšia cesta k získaniu projektovej dokumentácie je výber už pripraveného typového projektu od niektorej z firiem na trhu. Problémom bohužiaľ často býva, že typové projekty nie sú pripravené pre stavbu svojpomocne. Komplikovaný tvar domov, neefektívne riešenie vnútorných dispozícií a zložitý tvar strechy bývajú najčastejšie chyby, s ktorými si stavebník nemá šancu stavbu zrealizovať sám a musí si tak k stavbe prizvať odbornú firmu čím dochádza k predraženie stavby.

 

Projekty moderných typových rodinných domov pripravených na svojpomocnú výstavbu nájdete na domysvepomoci.cz. Domy majú jednoduchý funkčný dizajn vhodný pre svojpomocné stavebníkov a inteligentné premyslené riešenia vnútorných dispozícií, ktoré vám ušetria financie, urýchli výstavbu a často prekvapí tým, ako jednoducho možno riešiť zložité problémy. Príprava takéhoto projektu trvá približne mesiac.

 

Často sa stáva, že sa nepodarí si z ponúkaných typových projektov vybrať ten správny, ktorý by Vám vyhovoval najviac. Niekde by ste chceli väčšie obývačka, niekde zasa zrušiť priečku medzi toaletou a kúpeľňou. Preto je možné nájsť aj takého predajcu typových domov ako domysvepomoci.cz, ktorý Vám umožní realizovať tieto drobné zmeny v projekte úplne zadarmo.

 

Ak by ste si ani tak nevybrali projekt typového domu, je možné navrhnúť individuálny projekt. Ten bude vytvorený priamo na mieru Vašim potrebám a požiadavkám s ohľadom na to, aby dom zastával základné vlastnosti pre výstavbu svojpomocne - jednoduchosť, funkčnosť, inteligentné riešenia dispozícií a navyše s tradičným vzhľadom v modernom poňatí. Nevýhodou individuálneho domu je dlhšia doba prípravy projektu.

 

Majte na pamäti, že investície do bývania býva na celý život. Premyslený, funkčné návrh Vášho domu zaistí, že sa Vám v dome bude dobre bývať počas celého života.


Pavel Hrdlička




Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 3. diel: Vertikálne žalúzie

Prečo ľudia objednávajú vertikálne žalúzie? Jedným z dôvodov je, že zatienia väčšie sklenené plochy, čoho hojne využívajú najmä firmy. Vyrábajú sa z rôznych materiálov, z nehorľavého, ktorý sa oplatí do kancelárskych priestorov či z materiálu so skleným vláknom, ktorý zase uvítajú alergici. Môžete ich namontovať aj do priestoru a opticky tak predeliť miestnosť napríklad na pracovisku alebo v domácnosti, čo je výhodné aj tam, kde sa dvere alebo dvierka namontovať nedajú.

Ako vybrať tieniacu techniku? 2. diel

Či sa rozhodneme pre interiérovú alebo exteriérovú tieniacu techniku, to sa odvíja od našich potrieb a požiadaviek, ktoré na tienenie kladieme. Interiérová tieniaca technika je elegantným a predovšetkým funkčným doplnkom interiéru.

5 najpoužívanejších druhov tienenia: Ktorý máte doma vy?

Domov je miesto, kde sme sami sebou, kde si môžete konečne v kľude vydýchnuť, miesto kde sa môžete schovať...Jednoducho miesto, kde nechceme, aby nás bolo vidieť. A k tomu slúži tienenie okien, ktoré sa v posledných rokov stalo nevyhnutnou a samozrejmou súčasťou domácnosti. Viete, aké sú najčastejšie druhy?

Jak vymerať vertikálne žalúzie pre zatienenie francúzskeho okna?

Francúzske okná dnes činia neoddeliteľnú súčasť väčšiny moderných obydlí. Do domu zaistia väčší prísun svetla, otvoria priestor, poskytnú krásny výhľad, prepoja interiér s exteriérom a uľahčia prístup na terasu, balkón či záhradu. A jak je to ale so zatienením?