zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako vybrať tieniacu techniku? 2. diel

Či sa rozhodneme pre interiérovú alebo exteriérovú tieniacu techniku, to sa odvíja od našich potrieb a požiadaviek, ktoré na tienenie kladieme. Interiérová tieniaca technika je elegantným a predovšetkým funkčným doplnkom interiéru.

Pre všetky druhy interiérového tienenia platí celkom jednoduchá montáž a priaznivá obstarávacia cena. Z tohto dôvodu je interiérová tieniaca technika obľúbenou stálicou mnohých domovov. Poďme si zhrnúť základné špecifiká a výhody jednotlivých druhov interiérovej tieniacej techniky.

Horizontálne žalúzie

Horizontálne žalúzie sú všeobecne najlacnejšie a najbežnejšie využívaným variantom tienenia. Ich výhodou je možnosť regulovania množstva slnečného svetla nakláňaním lamiel. Vďaka hliníkovým lamelám žalúzie nestrácajú farbu a tvar a uplatnia sa tak aj vo vlhkých miestnostiach, v ktorých by ostatné tienenie nevyhovovalo. Sú vhodnou voľbou pre tienenie menších plôch.

Vertikálne žalúzie

Oproti horizontálnym sú vertikálne žalúzie vhodným variantom pre tienenie veľkých okenných plôch. Rovnako ako u horizontálnych žalúzií je možné lamely nakláňať a tým regulovať množstvo prechádzajúceho svetla. Naviac je možné vyberať z látok s rôznou priepustnosťou svetla od priepustných až po celkom zatemňujúce.

Látkové rolety

Látkové rolety nie sú iba bežným typom tienenia, ale vynikajú aj ako skvelý dekoratívny prvok. Vďaka širokej ponuke látok je možné ich výborne kombinovať s inými interiérovými doplnkami a nábytkom. Výhodou látkových roliet je možnosť výberu látky s rôznou priepustnosťou svetla, nevýhodou však je nemožnosť ovplyvniť intenzitu tienenia. Látky, z ktorých sa rolety vyrábajú, sa ľahko udržiavajú a väčšinou sú vhodné aj pre alergikov.

Japonské steny 

Japonské steny sú dekoratívnym prvkom interiéru a sú vhodné predovšetkým pre tienenie väčších sklených plôch, bez ohľadu na počet okien či krídel. Vhodné využitie nájdu tiež pri dispozičnom delení priestoru v interiéri. Ich nespochybniteľnou výhodou je elegantný vzhľad, veľké množstvo látok a možnosť elektrického ovládania.

Plissé

Plissé je skladaná látková žalúzia, ktorá poskytne zatienenie miestnosti a naviac dodá interiéru unikátny vzhľad. Je skvelým variantom ako pre malé okná, tak aj pre väčšie francúzske okná či zimné záhrady. Nespornou výhodou je aj možnosť inštalácie bez vŕtania a možnosť ručného prania.


Petra Šenková




Originálne tienenie okien - to sú látkové rolety deň a noc

V posledných rokoch oživili ponuku klasických látkových roliet aj výnimočné rolety s názvom deň a noc, zebra alebo v skratke duorolety. V čom sa líšia od bežných roliet?

 

Objednajte si pergolu ARTOSI a získajte k nej screenovú roletu zadarmo

Tak toto je úplná bomba. Spustili sme akciu k bioklimatickým pergolám. Predstavte si to pohodlie pod pergolou s naklápacími lamelami, ako sedíte v kresle, čítate si knihu a užívate si blaženú chvíľu... A predstavte si, že keď slnko zostúpi nižšie, stlačením jediného tlačidla stiahnete screenové rolety na bokoch pergoly a relaxujete ďalej... A teraz si predstavte, že za screenové rolety ušetríte, pretože každú druhú roletu ZADARMO - to je predsa super predstava.

 

 

Ako vyzerá správne zabalená zásielka? Diel tretí

Na rad sa dostal tretí článok o tom, ako má správne vyzerať zabalená zásielka. Už vieme, čo očakávať pri objednávke vnútorného tienenia. V prvom diele išlo o interiérové žalúzie a v druhom o látkové interiérové tienenie. Teraz sa pozrieme na zásielky tienenie určeného pre exteriér.

TOP 5 VÝHOD vonkajších žalúzií

Vonkajšie žalúzie sú nielen veľmi praktickým, ale aj elegantným prvkom, ktorý doladí celkový vzhľad domu. Okrem toho, že  určite spoľahlivo zatienia, majú aj mnoho iných výhod,vďaka ktorým v poslednej dobe získavajú na  popularite. Aké sú to výhody?