zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako vyčistiť markízu

Potrebujete si zatieniť miesto na príjemné posedenie pri raňajkách či večeri, kedy vám slnko svieti priamo na verandu? Alebo chcete jednoducho zamedziť priamemu prieniku slnečných lúčov v priebehu dňa do miestnosti? K tomu je ideálnym riešením markíza. V tomto článku vám vysvetlíme, ako sa veľmi jednoducho a šetrne o markízu starať, aby svoj účel mohla spĺňať čo najdlhšie.

Čo je to vlastne markíza a aké sú varianty?

Markíza je veľmi jednoduchý systém látkového zatienenia, ktoré je možné zaobstarať vo viacerých prevedeniach - markízy s nosným profilom či bez, polokazetové a kazetové. Viac k jednotlivým druhom sa dočítate v tomto článku.

A ak už markízu máte, pozrime sa na jej údržbu.

Ako ju môžem vyčistiť?

V priebehu roka potrebujú markízy isté ošetrenie a čistenie. Markízy sú k vám domov doručené už so špeciálnou povrchovou nanotechnológiou CLEANGUARD, ktorá dodá látke maximálnu vodeodolnosť a tiež ju chráni pred nečistotami. Raz za čas, aby mohla markíza pre vaše účely slúžiť čo najdlhšie, je potrebné ju v prvom rade očistiť jemnou kefou alebo vysávačom pri nižšom výkone. Tým látku zbavíte prachu a každodenných povrchových nečistôt. Mydlovou vodou v maximálnej teplote 30 °C je dobré markízu opláchnuť a následne zmyť zvyšky mydla a špiny čistou vodou. Pokiaľ by bolo nutné použitie hadice na finálne umytie, je vždy lepší malý prúd vody, aby sa markíza nepoškodzovala. Vždy je dôležité nechať markízu na koniec uschnúť, aby nedošlo v stiahnutom stave k vzniku a šíreniu plesne.

Môže sa však stať, že sa na markíze objavia mastné škvrny. Pýtate sa, čo s tým môžete robiť? Jednoduchým riešením je technický benzín na handričke, ktorým môžete nečistoty stierať od okraja k stredu celej plochy.

Čo sa konštrukcie týka - údržba je veľmi jednoduchá. Stačí opäť mydlovou vodou a handrou zotrieť kovové a plastové časti a nakoniec ich umyť čistou vodou.

A je to. A ani to nie je tak náročné a vaša markíza sa ďalej môže podieľať na vašej spokojnosti pri akejkoľvek príjemnej akcii.


Petra Šenková




Rolety vs. žalúzie - chcete v tom mať jasno?

Tiež si pletiete rolety a žalúzie? Pripadá vám, že je to jedno a to isté? Vysvetlíme Vám, aké typy roliet sú a aké sú ich výhody oproti klasickým žalúziám.

Ako sa udržiavajú, čistia horizontálne žalúzie?

Každý určite vie, že ak chce mať žalúzie krásne, a funkčné, je potrebné sa o ne starať. Ako ich ale vyčistiť rýchlo a bez obáv s poškodenia lamiel? Máme pre vás pár tipov a rád ako na to.

Objednajte si pergolu ARTOSI a získajte k nej screenovú roletu zadarmo

Tak toto je úplná bomba. Spustili sme akciu k bioklimatickým pergolám. Predstavte si to pohodlie pod pergolou s naklápacími lamelami, ako sedíte v kresle, čítate si knihu a užívate si blaženú chvíľu... A predstavte si, že keď slnko zostúpi nižšie, stlačením jediného tlačidla stiahnete screenové rolety na bokoch pergoly a relaxujete ďalej... A teraz si predstavte, že za screenové rolety ušetríte, pretože každú druhú roletu ZADARMO - to je predsa super predstava.

 

 

Kde všade sa dajú využiť plastové plotové profily?

Vedeli ste o tom, že plastové plotové profily nemusíte použiť len pre zostavenie plotového poľa? Čo tak nový záhradný stolík alebo lavičky? Vyskúšajte lacnú variantu s ktorou môžete získať trvanlivý záhradný nábytok v dekore, ktorý si sami zvolíte.