zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako vymeniť stranu ovládania horizontálnej žalúzie HIT?

Máte obavy, či správne zvolíte stranu ovládania pri horizontálnych žalúziach? Alebo sa vám dokonca už stalo, že ste pri objednaní zadali nesprávnu stranu a teraz vám ovládacia retiazka na zvolenej strane nevyhovuje? Nevešajte hlavu, tento problém dokážete jednoducho doma svojpomocne napraviť.

Ako správne vybrať stranu ovládania?

Zvyčajne sa strana ovládania volí oproti kľuke okna. Je to z toho dôvodu, aby vám kľuka pri manipulácii s retiazkou nezavadzala. Strana ovládania sa posudzuje z čelného pohľadu na okno.

Čo robiť v prípade zvolenia nesprávnej strany?

Nemusíte sa obávať, že by sa táto drobná chyba nedala napraviť. Ani nemusíte ihneď objednávať novú žalúziu. Mechanizmus ovládania, ktorý je schovaný v hornom profile žalúzie, je možné ľahko prehodiť na opačnú stranu.

Ako na to?

  1. Spustiť žalúziu do spodnej polohy.
  2. Ručne vytiahnuť lamely za spodnú lištu do hornej polohy. (viď obrázok nižšie)
  3. Vytiahnuť základnú dosku. (viď obrázok nižšie)
  4. Vytiahnuť retiazku a ozubené koliesko. (viď obrázok nižšie)
  5. Koliesko nasunúť na protiľahlú stranu.
  6. Nasadiť retiazku s tým, že spojka musí byť vždy na zadnej strane, cca 10 cm od vrchu. (viď obrázok nižšie)
  7. Nasadiť základnú dosku a vyskúšať funkčnosť.

Šikovný kutil má retiazku prehodenú na druhú stranu za malú chvíľku. A my, menej skúsení, to zvládneme taktiež za pár minút.


Sandra Heierhoff




5 tipov, ako zariadiť detskú izbu

Pripravujete sa na rekonštrukciu existujúcej detskej izby, alebo sa sťahujete a premýšľate, ako najlepšie využiť nový priestor pre deti? Poradíme vám, na čo si dať pozor a ako miestnosť vybaviť, nech je izbička rajom pre vaše malé či odrastenejšie ratolesti.

Dverná sieť – praktické a elegantné riešenie

Premýšľate, ako sa najlepšie ochrániť pre náletmi otravného hmyzu? Váš dom môžete vybaviť sieťami do okien a dverí, ktoré vás problémov jednoducho zbavia. A nemusíte sa báť, siete nemusia byť len nevzhľadné a nepraktické, v našej ponuke nájdete produkty z kvalitných materiálov, v rôzne farebných prevedeniach, ktoré váš domov naopak skrášlia!

5 najpoužívanejších druhov tienenia: Ktorý máte doma vy?

Domov je miesto, kde sme sami sebou, kde si môžete konečne v kľude vydýchnuť, miesto kde sa môžete schovať...Jednoducho miesto, kde nechceme, aby nás bolo vidieť. A k tomu slúži tienenie okien, ktoré sa v posledných rokov stalo nevyhnutnou a samozrejmou súčasťou domácnosti. Viete, aké sú najčastejšie druhy?

Za všetkým hľadaj žiarlivosť

Už od počiatku sveta sme zmietaní emóciami ako pozitívnymi, tak negatívnymi. Jednou z týchto emócií je aj žiarlivosť. Ale čo má žiarlivosť spoločné so žalúziami? Viac, než myslíte ...