zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako vymerať podomietkové purenitové boxy pre vonkajšie žalúzie?

Purenitové boxy sú nielen najideálnejší variant pre podomietkové vonkajšie žalúzie, ale aj jeden z najjednoduchších produktov na vymeranie. Vďaka jednoduchému vymeraniu sú vhodným produktom pre objednanie práve na e-shope.

Vymeranie purenitových boxov je veľmi jednoduché a rýchle. Pre objednanie stačí vedieť vonkajší rozmer výšky a šírky okenného rámu.  

Aké rozmery uviesť do objednávkového formulára?

  • Vymeranie šírky – zameriame vonkajšiu šírku okenného rámu
  • Vymeranie výšky  - zameriame vonkajšiu výšku okenného rámu bez parapetného profilu

Vďaka uvedeným rozmerom okenného rámu a voľby konkrétneho typu vonkajšej žalúzie sa dopočítajú rozmery boxu:

  • Výška boxu - je daná výškou okna a typom žalúzie.
  • Hĺbka boxu -  je daná šírkou lamely (pre väčšinu typov žalúzií vychádza na 180 mm).
  • Šírka boxu - odpovedá šírke okenného rámu. 

Purenitové boxy sú štandardne dodávané s PIR izoláciou na zadnej strane boxu o sile 30 mm. Súčasťou dodávky je izolačné ostenie s montážnymi profilmi pre vodiacu zaomietateľnú lištu, zakladací montážny U profil, podomietková lišta na prednej strane boxu a montážne konzoly.

 


Sandra Heierhoff




Dverná sieť – praktické a elegantné riešenie

Premýšľate, ako sa najlepšie ochrániť pre náletmi otravného hmyzu? Váš dom môžete vybaviť sieťami do okien a dverí, ktoré vás problémov jednoducho zbavia. A nemusíte sa báť, siete nemusia byť len nevzhľadné a nepraktické, v našej ponuke nájdete produkty z kvalitných materiálov, v rôzne farebných prevedeniach, ktoré váš domov naopak skrášlia!

Klasická horizontálna žalúzia je najpredávanejším tienením. Ako to je možné?

Moderné štýly interiéru sa neustále menia, nové trendy ovplyvňujú ich vybavenie. V našich bytoch však stále zostáva základný tieniaci produkt, ktorým je klasická hliníková žalúzia. Táto žalúzia sa využíva k zatieneniu bytov, domov, chalúp, kancelárií, výrobných hál, obchodov – a mnoho ďalších miest.

Ako vybrať žalúzie?

Keď padne slovo žalúzie, každý si väčšinou vybaví tienenie na okne. Keď ale príde na vec a je potrebné sa rozhodnúť, aké žalúzie zaobstarať domov, nie je výber už taký jasný. Preto sme pre vás pripravili článok, v ktorom popíšeme 3 základné druhy žalúzií.

Recyklované materiály pre výrobu purenitových boxov

V dnešnej dobe je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým sústrediť sa na udržateľnosť a ekologické postupy vo všetkých oblastiach nášho života, vrátane výrobného priemyslu. Recyklované materiály sa stávajú kľúčovým prvkom v boji proti plytvaniu zdrojmi a znečisteniu životného prostredia. Tento článok sa zameriava na využitie recyklovaných materiálov vo výrobe, konkrétne na príklade purenitového boxu a bočného ostene, kde sa ukazuje, ako môžu byť inovatívne materiály využité na vytvorenie kvalitných a trvanlivých produktov.