zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako vymerať podomietkové purenitové boxy pre vonkajšie žalúzie?

Purenitové boxy sú nielen najideálnejší variant pre podomietkové vonkajšie žalúzie, ale aj jeden z najjednoduchších produktov na vymeranie. Vďaka jednoduchému vymeraniu sú vhodným produktom pre objednanie práve na e-shope.

Vymeranie purenitových boxov je veľmi jednoduché a rýchle. Pre objednanie stačí vedieť vonkajší rozmer výšky a šírky okenného rámu.  

Aké rozmery uviesť do objednávkového formulára?

  • Vymeranie šírky – zameriame vonkajšiu šírku okenného rámu
  • Vymeranie výšky  - zameriame vonkajšiu výšku okenného rámu bez parapetného profilu

Vďaka uvedeným rozmerom okenného rámu a voľby konkrétneho typu vonkajšej žalúzie sa dopočítajú rozmery boxu:

  • Výška boxu - je daná výškou okna a typom žalúzie.
  • Hĺbka boxu -  je daná šírkou lamely (pre väčšinu typov žalúzií vychádza na 180 mm).
  • Šírka boxu - odpovedá šírke okenného rámu. 

Purenitové boxy sú štandardne dodávané s PIR izoláciou na zadnej strane boxu o sile 30 mm. Súčasťou dodávky je izolačné ostenie s montážnymi profilmi pre vodiacu zaomietateľnú lištu, zakladací montážny U profil, podomietková lišta na prednej strane boxu a montážne konzoly.

 


Sandra Heierhoff




Ako ľahko regulovať svetlo v podkroví?

Povala a podkrovie sú originálne priestory, ktoré ponúkajú veľa možností na ich využitie. Dostatok svetla do týchto priestorov zaistia strešné okná. Ale nie vždy je jeho veľká intenzita po celý deň žiadaná. Pre zatienenie a reguláciu svetla je určená špeciálna žalúzia do strešných okien.

Nová podoba plissé? Žalúzie!

Plissé, textília s umelo vytvorenými záhyby, bola predtým veľmi populárnym a exkluzívnym materiálom pre výrobu módnych odevov pre ženy, výrobu manžiet a podobne. Pozrite sa na plissé z iného uhlu pohľadu a dodajte svojmu domovu šmrnc!

Drevené žalúzie alebo hliníkové žalúzie v imitácii dreva?

Páčia sa Vám krásne drevené žalúzie? V tomto článku Vám chceme poradiť v prípade, že hľadáte drevené tienenie. Máte v podstate 2 možnosti. 

Žalúzie deň a noc

Názov žalúzie deň a noc sa síce veľa používa, ale nejedná sa o správne označenie. Aj napriek pruhovemu dizajnu, vďaka ktorému tienenie naozaj pripomína žalúzie, sa typovo jedná o rolety.