zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako vymerať podomietkové purenitové boxy pre vonkajšie žalúzie?

Purenitové boxy sú nielen najideálnejší variant pre podomietkové vonkajšie žalúzie, ale aj jeden z najjednoduchších produktov na vymeranie. Vďaka jednoduchému vymeraniu sú vhodným produktom pre objednanie práve na e-shope.

Vymeranie purenitových boxov je veľmi jednoduché a rýchle. Pre objednanie stačí vedieť vonkajší rozmer výšky a šírky okenného rámu.  

Aké rozmery uviesť do objednávkového formulára?

  • Vymeranie šírky – zameriame vonkajšiu šírku okenného rámu
  • Vymeranie výšky  - zameriame vonkajšiu výšku okenného rámu bez parapetného profilu

Vďaka uvedeným rozmerom okenného rámu a voľby konkrétneho typu vonkajšej žalúzie sa dopočítajú rozmery boxu:

  • Výška boxu - je daná výškou okna a typom žalúzie.
  • Hĺbka boxu -  je daná šírkou lamely (pre väčšinu typov žalúzií vychádza na 180 mm).
  • Šírka boxu - odpovedá šírke okenného rámu. 

Purenitové boxy sú štandardne dodávané s PIR izoláciou na zadnej strane boxu o sile 30 mm. Súčasťou dodávky je izolačné ostenie s montážnymi profilmi pre vodiacu zaomietateľnú lištu, zakladací montážny U profil, podomietková lišta na prednej strane boxu a montážne konzoly.

 


Sandra Heierhoff




Originálne tienenie okien - to sú látkové rolety deň a noc

V posledných rokoch oživili ponuku klasických látkových roliet aj výnimočné rolety s názvom deň a noc, zebra alebo v skratke duorolety. V čom sa líšia od bežných roliet?

 

Prekvapte návštevu originálnym nápadom!

Viete, že žalúzie vedia oveľa  viac než len znemožnenie prieniku svetla do miestnosti a ukrytie života v dome pred zvedavými pohľadmi z vonku?

Tepelná stabilita budov – tienenie a orientácia stavby (4. diel)

Týmto dielom uzatvárame sériu článkov od pána architekta Petra Brandejského. Zameral sa na svetové strany a tienenie, všetko doplnil názornými grafikami. Tak sa vrhnite do čítania...

 

 

 

Nakúpte si žalúzie a rolety na mieru z bezpečia domova

Málokto sa v tomto období cítí komfortne v prítomnosti cudzích osôb. Neradi chodíte nakupovať, vyhýbate sa kontaktu, snažíte sa chrániť zdravie naše a našich najbližších. Vďaka e-shopu Labona.sk nemusíte čakať na ukončenie karantény, môžete i v tejto situácii nakúpiť potrebné tienenie z bezpečia domova.