zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako vymerať podomietkové purenitové boxy pre vonkajšie žalúzie?

Purenitové boxy sú nielen najideálnejší variant pre podomietkové vonkajšie žalúzie, ale aj jeden z najjednoduchších produktov na vymeranie. Vďaka jednoduchému vymeraniu sú vhodným produktom pre objednanie práve na e-shope.

Vymeranie purenitových boxov je veľmi jednoduché a rýchle. Pre objednanie stačí vedieť vonkajší rozmer výšky a šírky okenného rámu.  

Aké rozmery uviesť do objednávkového formulára?

  • Vymeranie šírky – zameriame vonkajšiu šírku okenného rámu
  • Vymeranie výšky  - zameriame vonkajšiu výšku okenného rámu bez parapetného profilu

Vďaka uvedeným rozmerom okenného rámu a voľby konkrétneho typu vonkajšej žalúzie sa dopočítajú rozmery boxu:

  • Výška boxu - je daná výškou okna a typom žalúzie.
  • Hĺbka boxu -  je daná šírkou lamely (pre väčšinu typov žalúzií vychádza na 180 mm).
  • Šírka boxu - odpovedá šírke okenného rámu. 

Purenitové boxy sú štandardne dodávané s PIR izoláciou na zadnej strane boxu o sile 30 mm. Súčasťou dodávky je izolačné ostenie s montážnymi profilmi pre vodiacu zaomietateľnú lištu, zakladací montážny U profil, podomietková lišta na prednej strane boxu a montážne konzoly.

 


Sandra Heierhoff




Vertikálne žalúzie nahradia záclony aj predelia miestnosť, navyše sú nenáročné na údržbu

Dobre vyzerajú, ľahko sa udržujú, perfektne zatienia aj veľké presklené plochy a nahradia nemoderné záclony a závesy. Vertikálne žalúzie ste predtým mohli vídať výhradne v kanceláriách, dnes už majú svoje miesto aj v rodinných domoch alebo bytoch. Čítajte, v čom sú ich najväčšie výhody - a prečo by ste nad nimi pri kúpe nového tienenia rozhodne mali uvažovať.

 

 

Sú látkové rolety vhodné do pergoly?

Krásne slnečné dni sú v plnom prúde a my si ich užívame plnými dúškami. Cez víkend sú to tiež napríklad grilovačky a posedenie s priateľmi. Proste nás to ťahá sadnúť si na záhradu a užívať si tieto príjemné chvíľky. Slniečko máme radi, ale po celom dni strávenom na slnku začneme premýšľať, ako vybudované zázemie na záhrade v podobe pergoly zatieniť. Predsa len nie je príjemné, keď vám ostré slnečné lúče svietia do tváre v čase, keď jete. Alebo ostré slnko v podvečer, keď už si chcete len čítať a relaxovať.

Purenitové boxy do 10 dní na stavbe

Purenitové kastlíky na mieru sú veľmi žiadaným variantom pre podomietkové prevedenie vonkajších žalúzií. O to viac teraz, keď sa blíži zima a mnoho stavebníkov potrebuje ešte dokončiť čo najviac na stavbe, napríklad aj vrátane fasády.

 

 

 

Nevyhadzujte peniaze za prekurovanie - kúpte si vonkajšie rolety!

Je tu už chladné zimné obdobie, ktoré nás núti tráviť viac a viac času vnútri našich domov a bytov. Múry ľahšie chladnú, začíname viac kúriť. Ako ušetriť za kúrenie a užiť si teplo domova aj v ukrutnej zime?