zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako vymerať podomietkové purenitové boxy pre vonkajšie žalúzie?

Purenitové boxy sú nielen najideálnejší variant pre podomietkové vonkajšie žalúzie, ale aj jeden z najjednoduchších produktov na vymeranie. Vďaka jednoduchému vymeraniu sú vhodným produktom pre objednanie práve na e-shope.

Vymeranie purenitových boxov je veľmi jednoduché a rýchle. Pre objednanie stačí vedieť vonkajší rozmer výšky a šírky okenného rámu.  

Aké rozmery uviesť do objednávkového formulára?

  • Vymeranie šírky – zameriame vonkajšiu šírku okenného rámu
  • Vymeranie výšky  - zameriame vonkajšiu výšku okenného rámu bez parapetného profilu

Vďaka uvedeným rozmerom okenného rámu a voľby konkrétneho typu vonkajšej žalúzie sa dopočítajú rozmery boxu:

  • Výška boxu - je daná výškou okna a typom žalúzie.
  • Hĺbka boxu -  je daná šírkou lamely (pre väčšinu typov žalúzií vychádza na 180 mm).
  • Šírka boxu - odpovedá šírke okenného rámu. 

Purenitové boxy sú štandardne dodávané s PIR izoláciou na zadnej strane boxu o sile 30 mm. Súčasťou dodávky je izolačné ostenie s montážnymi profilmi pre vodiacu zaomietateľnú lištu, zakladací montážny U profil, podomietková lišta na prednej strane boxu a montážne konzoly.

 


Sandra Heierhoff




Recyklované materiály pre výrobu purenitových boxov

V dnešnej dobe je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým sústrediť sa na udržateľnosť a ekologické postupy vo všetkých oblastiach nášho života, vrátane výrobného priemyslu. Recyklované materiály sa stávajú kľúčovým prvkom v boji proti plytvaniu zdrojmi a znečisteniu životného prostredia. Tento článok sa zameriava na využitie recyklovaných materiálov vo výrobe, konkrétne na príklade purenitového boxu a bočného ostene, kde sa ukazuje, ako môžu byť inovatívne materiály využité na vytvorenie kvalitných a trvanlivých produktov.

Čistenie látkových roliet: Vaše rolety budú zase ako nové

Zaobstarali ste si domov látkovú roletu a tušíte, že je potrebné sa o ňu raz za čas postarať, aby vám dlhšie vydržala a stále vyzerala ako pri kúpe. Je to tak. Aj o látkovú roletu je potreba sa starať, aj keď vás upokojíme, nemusí to byť veľmi často a rozhodne to nie je nijako náročné.

Ako vyčistiť markízu

Potrebujete si zatieniť miesto na príjemné posedenie pri raňajkách či večeri, kedy vám slnko svieti priamo na verandu? Alebo chcete jednoducho zamedziť priamemu prieniku slnečných lúčov v priebehu dňa do miestnosti? K tomu je ideálnym riešením markíza. V tomto článku vám vysvetlím, ako sa veľmi jednoducho a šetrne o markízu starať, aby svoj účel mohla spĺňať čo najdlhšie.

Ako pripevniť žalúzie?

Horizontálne vnútorné žalúzie sú obľúbenou stálicou a nie je divu, že je to najbežnejšie objednávaný  tieniaci  produkt. Má jednoduchý dizajn, ktorý nenarúša žiadny štýl interiéru, dobre tieni a ľahko sa inštaluje.