zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako vyriešiť veľkoformátové látkové tienenie? Jednou z možností sú japonské steny

Ak potrebujete zatieniť veľkú plochu, ktorou može byť napr.vaša obývačka, alebo spálňa, a chcete pritom využiť modernú a elegantnú tieniacu techniku, tak japonské steny sú to pravé…

 

Čo je to japonská stena?

Ideovo vychádza z klasického štýlu japonského historického domu, kde posuvné panely v podstate tvorili priečky medzi jednotlivými miestnosťami, a niekedy aj časti obvodových stien. Inšpiráciou pre moderné panelové steny bol typický japonský architektonický prvok SHOJI – steny, okná, posuvné dvere či paravány z rýžového papiera v drevených rámoch. Rozhodne sa nejedná o obyčajný tieniaci prvok, ale o veľmi krásny a designový bytový doplnok.

Nejen design, ale také funkce

Japonky – ľudovo povedané, kĺbia v sebe dokonale tieniaci efekt a eleganciu tejto exotickej krajiny.

Možno ich využiť aj alternatívne, predelením miestnosti, či už sa jedná o súkromné alebo kancelárske priestory, možme nimi nahradiť funkciu posuvných dverí u zabudovaných úložných priestorov, a v neposlednom rade plnia funkciu reklamnej plochy, dá sa na ne vytisknúť motív, ktorý je vám blízky, alebo logo firmy.

Japonské steny tvoria veľkorozmerné panely, v kterých je látka natiahnutá medzi hornú a dolnú lištu. Nosná hliníková konštrukcia umožňuje kombinovať dve až pať koľajníc. Panely potom v pojazdoch zachádzajú za seba. Pokiaľ chcete do miestnosti vpustiť svetlo, zasuniete ich za seba a naopak, na večer ich jednoducho roztiahnete. Japonskú stenu možete stiahnuť, ako oponu do stran, na stred či na ľavú alebo pravú stranu. Veľkou výhodou je možnosť kombinácie panelov. Na výber máte nepreberné množstvo rozne svetlopriepustných látiek, jednofarebných, so vzorom až po extravagantné. Tým vám vzniká neobmedzené množstvo kombinácií.

 

Ďalšou výhodou je ich nenáročná údržba, stačí vám vysavač nastavený na najmenší výkon, ktorým jednotlivé diely ľahko povysávate alebo vlhká handrička, ktorou ich len utriete.

Japonské posuvné steny sa dajú ovládať manuálne alebo elektronicky. V prípade manuálneho ovládania máte na výber z dvoch možností, ktorými sú šnúra, tá je umiestnená na pravej alebo ľavej strane a tyč. Ďalšou variantou je využiť motor s diaľkovým ovládačom.

Ale pozor, majitelia malých bytov by mali byť pri ich voľbe opatrní. Aj keď panely je možné zvoliť v roznych šírkach, stále počítajte s tým, že vám zaberú určité miesto.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Správna údržba vonkajšieho tienenia?

Leto je už v diaľke, ale vonkajšie teploty sú stále priaznivé. Tak prečo ich nevyužiť na údržbu vašej tieňiacej techniky? Potom, ako nám celé leto krásne tienili, zaslúžia si, aby sa umyli od prachu, peľu a znečistenia hmyzom. Prečítajte si naše pokyny na údržbu  jednotlivých typov tienenia.

Aké spôsoby ovládania vonkajších žalúzií sú možné?

Ak ste sa rozhodli pre obstaranie vonkajších žalúzií na váš dom či byt, potom na vás okrem výberu tvaru lamiel, farby žalúzie a doplnkov čaká ešte jedna veľmi ťažká voľba. A tou je vybrať ovládanie. Poďme si preto popísať možnosti, ktoré sa pri žalúziách ponúkajú.

Nové plastové plotovky ECO

K ponuke produktov na našom e-shope patrí nielen tieniaca technika, ale aj ďalšie produkty pre váš dom. Napríklad prvky, ktorými územie vášho pozemku ohraničíte, plastové ploty, pri ktorých teraz rozširujeme ponuku o plastové plotové latky a k nim padnúce krytky.

Nakúpte si žalúzie a rolety na mieru z bezpečia domova

Málokto sa v tomto období cítí komfortne v prítomnosti cudzích osôb. Neradi chodíte nakupovať, vyhýbate sa kontaktu, snažíte sa chrániť zdravie naše a našich najbližších. Vďaka e-shopu Labona.sk nemusíte čakať na ukončenie karantény, môžete i v tejto situácii nakúpiť potrebné tienenie z bezpečia domova.