zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako vyriešiť veľkoformátové látkové tienenie? Jednou z možností sú japonské steny

Ak potrebujete zatieniť veľkú plochu, ktorou može byť napr.vaša obývačka, alebo spálňa, a chcete pritom využiť modernú a elegantnú tieniacu techniku, tak japonské steny sú to pravé…

 

Čo je to japonská stena?

Ideovo vychádza z klasického štýlu japonského historického domu, kde posuvné panely v podstate tvorili priečky medzi jednotlivými miestnosťami, a niekedy aj časti obvodových stien. Inšpiráciou pre moderné panelové steny bol typický japonský architektonický prvok SHOJI – steny, okná, posuvné dvere či paravány z rýžového papiera v drevených rámoch. Rozhodne sa nejedná o obyčajný tieniaci prvok, ale o veľmi krásny a designový bytový doplnok.

Nejen design, ale také funkce

Japonky – ľudovo povedané, kĺbia v sebe dokonale tieniaci efekt a eleganciu tejto exotickej krajiny.

Možno ich využiť aj alternatívne, predelením miestnosti, či už sa jedná o súkromné alebo kancelárske priestory, možme nimi nahradiť funkciu posuvných dverí u zabudovaných úložných priestorov, a v neposlednom rade plnia funkciu reklamnej plochy, dá sa na ne vytisknúť motív, ktorý je vám blízky, alebo logo firmy.

Japonské steny tvoria veľkorozmerné panely, v kterých je látka natiahnutá medzi hornú a dolnú lištu. Nosná hliníková konštrukcia umožňuje kombinovať dve až pať koľajníc. Panely potom v pojazdoch zachádzajú za seba. Pokiaľ chcete do miestnosti vpustiť svetlo, zasuniete ich za seba a naopak, na večer ich jednoducho roztiahnete. Japonskú stenu možete stiahnuť, ako oponu do stran, na stred či na ľavú alebo pravú stranu. Veľkou výhodou je možnosť kombinácie panelov. Na výber máte nepreberné množstvo rozne svetlopriepustných látiek, jednofarebných, so vzorom až po extravagantné. Tým vám vzniká neobmedzené množstvo kombinácií.

 

Ďalšou výhodou je ich nenáročná údržba, stačí vám vysavač nastavený na najmenší výkon, ktorým jednotlivé diely ľahko povysávate alebo vlhká handrička, ktorou ich len utriete.

Japonské posuvné steny sa dajú ovládať manuálne alebo elektronicky. V prípade manuálneho ovládania máte na výber z dvoch možností, ktorými sú šnúra, tá je umiestnená na pravej alebo ľavej strane a tyč. Ďalšou variantou je využiť motor s diaľkovým ovládačom.

Ale pozor, majitelia malých bytov by mali byť pri ich voľbe opatrní. Aj keď panely je možné zvoliť v roznych šírkach, stále počítajte s tým, že vám zaberú určité miesto.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Aký druh tienenia je najvhodnejší do detskej izby?

Pri zariaďovaní detskej izby sa sústredíme najmä na farbu stien a nábytku a často zabúdame na kvalitné tienenie. A to je chyba, pretože možnosť regulácie svetla je pre denné aktivity i kvalitný spánok dieťaťa nevyhnutná. Na výber máme z niekoľkých druhov záclon, roliet alebo žalúzií. Ako vybrať tie správne?

Za všetkým hľadaj žiarlivosť

Už od počiatku sveta sme zmietaní emóciami ako pozitívnymi, tak negatívnymi. Jednou z týchto emócií je aj žiarlivosť. Ale čo má žiarlivosť spoločné so žalúziami? Viac, než myslíte ...

Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 1. diel: Horizontálne žalúzie

Aké sú najčastejšie dôvody pre nákup tienenia? Prekvapivo to nie je slnečný svit, ale hlavne ochrana súkromia – nechceme aby náš nerušili okoloidúci za oknami, alebo susedia. Aké sú ďalšie dôvody? A aký typ tienenia si zákazníci najčastejšie nakupujú?

Kde všade sa dajú využiť plastové plotové profily?

Vedeli ste o tom, že plastové plotové profily nemusíte použiť len pre zostavenie plotového poľa? Čo tak nový záhradný stolík alebo lavičky? Vyskúšajte lacnú variantu s ktorou môžete získať trvanlivý záhradný nábytok v dekore, ktorý si sami zvolíte.