zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Aký druh tienenia je najvhodnejší do detskej izby?

Pri zariaďovaní detskej izby sa sústredíme najmä na farbu stien a nábytku a často zabúdame na kvalitné tienenie. A to je chyba, pretože možnosť regulácie svetla je pre denné aktivity i kvalitný spánok dieťaťa nevyhnutná. Na výber máme z niekoľkých druhov záclon, roliet alebo žalúzií. Ako vybrať tie správne?

Dieťa potrebuje dostatok prirodzeného svetla, keď sa hrá alebo si píše domáce úlohy. A naopak potrebuje zatieniť, keď si ide zdriemnuť poobede, alebo v podvečer cez leto, kedy býva dlho svetlo. Tienenie v detskej izbe má absolútne zásadnú funkciu. Okrem toho sa ale môže stať i zaujímavým doplnkom, ktorým detskú izbu vyzdobíte.

Látkové rolety s detskými motívmi

Najčastejšou voľbou sú látkové rolety. Vďaka špeciálnej povrchovej úprave sú odolné voči prachu, čo ocenia hlavne rodičia malých alergikov. Manipulácia s roletou je jednoduchá, môžete si vybrať manuálne sťahovanie pomocou retiazky alebo motorické, pomocou ovládača. Záleží na tom, čo bude pre vaše dieťa pohodlnejšie. Aj ich montáž je jednoduchá, zvládnete ju sami bez pomoci montážnika. 

Detskú izbu môžeme oživiť krásnymi látkami s detskými motívmi napríklad s roztomilými strašidielkami, alebo vyberať z neutrálnych jednofarebných látok. Sú skvelou voľbou v prípade, ak izbu nechceme zahltiť viacerými výraznými prvkami alebo môžeme rolety zladiť s kobercom, posteľou alebo nábytkom.

Rolety s dvomi látkami na striedačku

Ďalšou možnosťou tienenia sú látkové duo rolety. Skladajú sa z dvoch pruhov látok, ktoré môžete ľubovoľne striedať. Pre deti je vhodné prevedenie látky deň a noc, kedy behom dňa používate pruh látky zo záclonoviny a v noci stiahnete zatemňujúcu látku. Vďaka plynulej regulácii množstva slnečného svetla sa deti môžu hrať, učiť sa alebo odpočívať vždy v komfortných podmienkach.

Klasika menom žalúzie

Výhodou žalúzií je, že si môžete zvoliť intenzitu svetla jednoduchým naklopením lamiel, akú vaše dieťa práve potrebuje. Vyrába sa v rôznych farbách, vďaka ktorým môžete zvoliť veselý odtieň, alebo taký, ktorý najlepšie ladí k duchu detskej izby.

Pozor na ovládanie

Pozor, pre malé deti nie je vhodné ovládanie tienenia na šnúrku, pretože môže dôjsť k úrazu. Do detských izieb, pre deti od 0 do 42 mesiacov voľte ovládanie pomocou kľuky, motorického vypínača, tiahla alebo diaľkového ovládača. Ak zvolíte ovládanie na šnúrku, musí byť buď umiestnená v dostatočnej výške, alebo namotaná na koliesko.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Získajte komfortné prostredie v podkroví vďaka tieneniu strešných okien

Jar je v plnom rozpuku, príroda sa prebudila k novému životu a pomaly sa blíži k letu.  Nastal najvyšší čas, kedy začať riešiť ochranu podkrovia pred prehriatím a prudkým slniečkom.

Aké vonkajšie rolety si mám vybrať? Plastové alebo hliníkové?

Iste si túto otázku pri výbere vonkajších (predokenných) roliet tiež pokladáte. Poďme sa spoločne pozrieť, aké sú rozdiely medzi plastovými a hliníkovými roletami.

Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 1. diel: Horizontálne žalúzie

Aké sú najčastejšie dôvody pre nákup tienenia? Prekvapivo to nie je slnečný svit, ale hlavne ochrana súkromia – nechceme aby náš nerušili okoloidúci za oknami, alebo susedia. Aké sú ďalšie dôvody? A aký typ tienenia si zákazníci najčastejšie nakupujú?

Ako pripevniť žalúzie?

Horizontálne vnútorné žalúzie sú obľúbenou stálicou a nie je divu, že je to najbežnejšie objednávaný  tieniaci  produkt. Má jednoduchý dizajn, ktorý nenarúša žiadny štýl interiéru, dobre tieni a ľahko sa inštaluje.