zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Aký je rozdiel medzi lamelami klasik a celotieniacimi?

Premýšľate nad inštaláciou horizontálnych žalúzií, ale neviete, aký je rozdiel medzi klasickými a celotieniacimi? Tak sa na to poďme pozrieť.

Klasické prevedenie lamiel

Ide o jednoduchý princíp, kedy pri klasických žalúziách máme v lamelách otvory, ktorými je pretiahnutá vodiaca struna a textilná páska. Pri náklone lamiel tak dochádza k tomu, že svetlo čiastočne prechádza cez tieto malé otvory do miestnosti. Takže v slnečných dňoch vám občas, aj napriek zatiahnutej žalúzii, môžu prenikať slabé lúče svetla do očí.

Celotieniace prevedenie lamiel

Celotieniace horizontálne žalúzie sú navrhnuté tak, aby nedochádzalo k prenikaniu lúčov svetla cez otvory určené na vedenie. Otvory pre textilnú pásku aj silónovú strunu sú umiestnené tak, aby pri plnom natočení lamiel do uzavretej polohy boli zakryté ďalšou lamelou. Vďaka tomu vzniká oveľa lepšie zatienenie miestnosti. S celotieniacimi žalúziami tak znížite prestup slnečného žiarenia do vášho obydlia na minimum a budete môcť v noci nerušene spať, ak bývate na viac osvetlenej ulici, či relaxovať v príjemnom tieni napríklad aj na pravé poludnie.

interiérové žalúzie

 

Ponuka horizontálnych žalúzií

 


Petra Šenková




Čím zatieniť strešné okná? Vyskúšajte plissé

Nové mezonetové byty a rodinné domy sú stavané s veľkým množstvom strešných okien v podkrovných miestnostiach a i tieto okná si zaslúžia svoj elegantný tieniaci doplnok. Túžite po modernom a dynamickom tieniacom prvku do strešných okien a klasické látkové rolety či žalúzie sa vám zdajú okukané? Vyskúšajte žalúzie plissé.

 

S pergolou ARTOSI máte kontrolu nad svetlom aj v dome

V posledných rokoch sa bioklimatické pergoly stali veľmi obľúbenými. Mnoho ľudí však stále váha nad otázkou, či táto konštrukcia nezatieni priľahlé obývacie priestory. Odpoveď je jasná – s bioklimatickou pergolou máte plnú kontrolu nad tým, koľko svetla do vášho domu necháte prenikať.

Screenové rolety - zatienenie na balkón i pergolu

Radi odpočívate vonku na čerstvom vzduchu a tým najlepším miestom pre tento odpočinok je pre vás balkón alebo napríklad záhradná pergola? Potom tu pre vás máme skvelý tip na zatienenie a prípadne i odclonenie od vetra - screenové rolety.

Ako sa udržiavajú, čistia horizontálne žalúzie?

Každý určite vie, že ak chce mať žalúzie krásne, a funkčné, je potrebné sa o ne starať. Ako ich ale vyčistiť rýchlo a bez obáv s poškodenia lamiel? Máme pre vás pár tipov a rád ako na to.