zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Aký je rozdiel medzi lamelami klasik a celotieniacimi?

Premýšľate nad inštaláciou horizontálnych žalúzií, ale neviete, aký je rozdiel medzi klasickými a celotieniacimi? Tak sa na to poďme pozrieť.

Klasické prevedenie lamiel

Ide o jednoduchý princíp, kedy pri klasických žalúziách máme v lamelách otvory, ktorými je pretiahnutá vodiaca struna a textilná páska. Pri náklone lamiel tak dochádza k tomu, že svetlo čiastočne prechádza cez tieto malé otvory do miestnosti. Takže v slnečných dňoch vám občas, aj napriek zatiahnutej žalúzii, môžu prenikať slabé lúče svetla do očí.

Celotieniace prevedenie lamiel

Celotieniace horizontálne žalúzie sú navrhnuté tak, aby nedochádzalo k prenikaniu lúčov svetla cez otvory určené na vedenie. Otvory pre textilnú pásku aj silónovú strunu sú umiestnené tak, aby pri plnom natočení lamiel do uzavretej polohy boli zakryté ďalšou lamelou. Vďaka tomu vzniká oveľa lepšie zatienenie miestnosti. S celotieniacimi žalúziami tak znížite prestup slnečného žiarenia do vášho obydlia na minimum a budete môcť v noci nerušene spať, ak bývate na viac osvetlenej ulici, či relaxovať v príjemnom tieni napríklad aj na pravé poludnie.

interiérové žalúzie

 

Ponuka horizontálnych žalúzií

 


Petra Šenková




Ako vybrať markízu?

Keď sa tešíte na odpočinok na terase a miesto toho vás trápi ostré, pálivé slnečné lúče, určite vás napadne rovnaká otázka, ktorá napadla mňa. Kde vziať tieň? Čo tak vyskúšať markízu? Ale ako ju vybrať, aby splnila moje požiadavky? Aby poskytovala dostatok tieňu, ľahko sa udržovala, ale taktiež, aby látka pri menšom daždi ihneď nepresiakla a ja nemusela s deťmi utekať do domu?

Ako vybrať tieniacu techniku? 3. diel

V poslednom diele "Ako vybrať tieniacu techniku?" sa bližšie zameriame na techniku exteriérovú. Vonkajšia tieniaca technika ponúka mnoho benefitov, ktoré vnútorné tienenie ponúkať nemôže.

Ako správne zvoliť látku na zatienenie?

Chystáte sa na kúpu látkového tienenia a tápate pri nahliadnutí do vzorkovníka? Ktorú látku vybrať a na aké hodnoty sa pozerať, aby ste neboli potom nepríjemne prekvapení a miesto zatemňujúcej rolety nemali doma iba tieniacu? Viac informácií k správnemu výberu látky nájdete v tomto článku.

Plastové palubovky sú záležitosťou modernej doby

Plastové palubovky sú modernou alternatívou k palubovkám dreveným. Vzhľadovo sa im spoľahlivo vyrovnajú a naviac majú skvelé vlastnosti, ako je dlhá životnosť a vysoká odolnosť voči UV žiareniu a plesniam, vďaka ktorým sa stávajú stále obľúbenejším variantom obkladu.