zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Aký je rozdiel medzi lamelami klasik a celotieniacimi?

Premýšľate nad inštaláciou horizontálnych žalúzií, ale neviete, aký je rozdiel medzi klasickými a celotieniacimi? Tak sa na to poďme pozrieť.

Klasické prevedenie lamiel

Ide o jednoduchý princíp, kedy pri klasických žalúziách máme v lamelách otvory, ktorými je pretiahnutá vodiaca struna a textilná páska. Pri náklone lamiel tak dochádza k tomu, že svetlo čiastočne prechádza cez tieto malé otvory do miestnosti. Takže v slnečných dňoch vám občas, aj napriek zatiahnutej žalúzii, môžu prenikať slabé lúče svetla do očí.

Celotieniace prevedenie lamiel

Celotieniace horizontálne žalúzie sú navrhnuté tak, aby nedochádzalo k prenikaniu lúčov svetla cez otvory určené na vedenie. Otvory pre textilnú pásku aj silónovú strunu sú umiestnené tak, aby pri plnom natočení lamiel do uzavretej polohy boli zakryté ďalšou lamelou. Vďaka tomu vzniká oveľa lepšie zatienenie miestnosti. S celotieniacimi žalúziami tak znížite prestup slnečného žiarenia do vášho obydlia na minimum a budete môcť v noci nerušene spať, ak bývate na viac osvetlenej ulici, či relaxovať v príjemnom tieni napríklad aj na pravé poludnie.

interiérové žalúzie

 

Ponuka horizontálnych žalúzií

 


Petra Šenková




Objednajte si pergolu ARTOSI a získajte k nej screenovú roletu zadarmo

Tak toto je úplná bomba. Spustili sme akciu k bioklimatickým pergolám. Predstavte si to pohodlie pod pergolou s naklápacími lamelami, ako sedíte v kresle, čítate si knihu a užívate si blaženú chvíľu... A predstavte si, že keď slnko zostúpi nižšie, stlačením jediného tlačidla stiahnete screenové rolety na bokoch pergoly a relaxujete ďalej... A teraz si predstavte, že za screenové rolety ušetríte, pretože každú druhú roletu ZADARMO - to je predsa super predstava.

 

 

Hľadáte netradičnú originálnu tieniacu variantu pre vaše okná? Zvoľte plissé!

Plissé je vhodné ako pre klasické tak pre atypické okná, strešné okná i zimné záhrady.
Široká ponuka farieb, vzorov a potlačí zaisťuje využitie nielen v moderných budovách, ale aj v rodinných domoch

Ak budem chcieť inštalovať vonkajšie žalúzie, je nutné sa poradiť vopred?

V prípade, že sa rozhodnete inštalovať na rodinný dom vonkajšie žalúzie, je dobré riešiť túto otázku už v projektovej dokumentácii. Ideálne je príprava prekladov alebo podhľadov, ktoré sa pripraví ...

Ako postaviť bioklimatickú pergolu: sprievodca krok za krokom pre nadšencov DIY

Bioklimatické pergoly sa stali symbolom moderného a udržateľného vonkajšieho priestoru, ktorý dokáže ponúknuť nielen útočisko pred slnkom, ale aj príjemné miesto pre odpočinok v tieni. Pre tých z vás, ktorí preferujú kvalitné a dlhodobo udržateľné riešenia, prinášame sprievodcu stavbou bioklimatickej pergoly z hliníka, ktorá je súčasťou našej ponuky.